Τα 3 ηλικιακά στάδια του άγχους: Τι αγχώνει περισσότερο τις γυναίκες και γιατί

Συντάκτης: Flowmagazine

Το 2022 νιώσαμε το άγχος να μας κυριεύει και να είναι γενικευμένο. Η χρονιά τα είχε όλα για να αισθανθούμε ανασφάλεια και απελπισία και έρευνα που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο το επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με το Mental Health Foundation, το 74% των ενηλίκων έχουν βιώσει στρες τον τελευταίο χρόνο, ενώ 1 στους 14 συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως ένιωθανάγχος σε καθημερινή βάση.

Έρευνα της γυναικείας κοινότητας Tessy’s Brunches έδειξε ότι οι γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο βιώνουν το άγχος σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές περιόδους. Οι ειδικοί κατέληξαν στα «3 ages of worry», όπως είναι γνωστά, μετά τη συμμετοχή 1.000 εργαζόμενων γυναικών.

Το άγχος μεταβάλλεται σημαντικά ανάλογα με την ηλικία και αυτές είναι οι ηλικιακές περίοδοι που γίνεται πιο έντονο για εντελώς διαφορετικούς λόγους.


Διαβάστε επίσης: Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος… Ε και;


21- 34 χρονών: Άγχος για την ψυχική υγεία, την καριέρα και τη φιλία

Τα 3 ηλικιακά στάδια του άγχους: Τι αγχώνει περισσότερο τις γυναίκες και γιατί

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι γυναίκες από τα 21 μέχρι τα 34 τους, ανησυχούν περισσότερο για την ψυχική τους υγεία, την καριέρα και τις φιλικές τους σχέσεις.

Το βασικό άγχος περιστρέφεται γύρω από τη μονιμότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, την ποιότητα των σχέσεων σε φιλικό επίπεδο και το πώς μπορούν να βάλουν σε προτεραιότητα το selfcare, θέτοντας παράλληλα όρια.

45- 54 χρονών: Άγχος για τα συναισθηματικά

Τα 3 ηλικιακά στάδια του άγχους: Τι αγχώνει περισσότερο τις γυναίκες και γιατί

Σύμφωνα με το eHarmony, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο υπάρχουν πάνω από 4,2 εκατομμύρια γυναίκες που είναι singles. Όσες είναι μεταξύ 45-54τείνουν να αγχώνονται περισσότερο για το πότε θα παντρευτούν και αν θα κάνουν κάποια μακροχρόνια σχέση.

Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας διαπιστώθηκε ότι ανησυχούσαν περισσότερο για τα συναισθηματικά τους σε σύγκριση με τις νεότερες αλλά και τις μεγαλύτερες από εκείνες.

Πάνω από 65: Άγχος για την οικογένεια

Τα 3 ηλικιακά στάδια του άγχους: Τι αγχώνει περισσότερο τις γυναίκες και γιατί

Οι γυναίκες άνω των 65 χρονών αγχώνονται περισσότερο για την οικογένειά τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Παρόλο που η ανησυχία για την υγεία και την ευημερία της οικογένειας είναι η βασική ανησυχία του 13% των νεαρότερων γυναικών, εδώ σχεδόν τριπλασιάζεται αγγίζοντας το 37% των γυναικών άνω των 65.

Τα χρήματα ήταν ένας ακόμη βασικός λόγος άγχους για κάθε ηλικιακή κατηγορία, αφορώντας κάθε γυναίκα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…