Τα γενέθλιά σου είναι οι εμπειρίες σου! Κάθε χρόνος είναι 365 μαθήματα ζωής!

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Δημητρίου

Η δική σου μέρα. Η μέρα που ήρθες στον κόσμο και έφερες μαζί σου την χαρά και την αγάπη. Η μέρα που απ’ όταν γεννήθηκες, έφερες το δικό σου στίγμα στον κόσμο. Η μέρα που όλοι οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν γύρω από σένα και το πρώτο σου κλάμα σταμάτησε το χρόνο. Η μέρα που έκανες τους άλλους να πιστέψουν στο ακατόρθωτο να πιστέψουν στο θαύμα και πώς τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η μέρα που γεννήθηκες εσύ και είσαι ευγνώμων για την κάθε μέρα και στιγμή που έζησες σ’ αυτήν την γη. Είτε ανήκεις σ’ αυτούς που γιορτάζουν με πάθος τα γενέθλιά τους, είτε σ’ αυτούς που πιστεύουν πως είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες…Η δική σου μέρα, που κάθε χρόνο σβήνεις μια τεράστια τούρτα με κεράκια και εύχεσαι. Κλείνεις τα μάτια και εύχεσαι κάτι να γίνει πραγματικότητα.

Κάθε χρονιά και διαφορετική. Διαφορετικά έβλεπες τα πράγματα όταν ήσουν ακόμα παιδάκι και διαφορετικά φαίνονται τώρα. Βιάστηκες να μεγαλώσεις. Από παιδί το όνειρό σου ήταν να γίνεις δεκαοχτώ, για να κερδίσεις την πολυπόθητη σου ανεξαρτησία. Και μόλις μπήκες στο κλαμπ των ενηλίκων, κατάλαβες το λάθος της βιασύνης. Όλα όσα πίστευες και ονειρευόσουν παιδί, η σκληρή καθημερινότητα τα απομυθοποίησε εν ριπή οφθαλμού.

Μην στεναχωριέσαι που μεγαλώνεις. Να στενοχωριέσαι, αν κάθε χρόνο που περνά από πάνω σου, δεν έγινες λίγο σοφότερος όπως σου εύχονται όλοι στο ευχετήριο τραγούδι.

Η μέρα των γενεθλίων σου είναι η μέρα του απολογισμού σου. Δεν είναι τα χρόνια που προστίθενται στην πλάτη σου, ούτε η καινούρια ρυτίδα που ξεπρόβαλε στο μέτωπό σου. Είναι όλες οι εμπειρίες που έζησες. Τα λάθη που έκανες, τα καινούρια πράγματα που έμαθες. Οι στόχοι που κατάφερες ή δεν κατάφερες και η ανθρωπιά που έδειξες στους άλλους.

Κάνε διάλογο με τον εαυτό σου, μάθε εσένα ακόμη καλύτερα. Ζήσε την γενέθλια μέρα σου με χαμόγελο. Αναλογίσου τους φίλους σου, τον σύντροφό σου, την οικογένειά σου. Εκείνους που είναι εκεί για σένα και θέλουν να είσαι καλά. Δεν είναι οι πολλοί, είναι οι λίγοι και οι καλοί. Δεν είναι τα δώρα γιατί το δώρο είσαι εσύ, αν έμαθες και έγινες σοφότερος από πέρσι.

Να ζήσεις λοιπόν και χρόνια πολλά, τα άσπρα μαλλιά να σου θυμίζουν τις εμπειρίες σου, παντού να σκορπίζεις νιότη με την ψυχή σου. Και να έχεις ότι επιθυμείς…έχεις ήδη κερδίσει 365 μαθήματα ζωής κάθε χρόνο.

Δεν ξέρω αν οι ευχές πραγματοποιούνται, αν κρίνω από τις δυσκολίες και τον προσωπικό αγώνα που κάνει ο κάθε άνθρωπος. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μυστικό που να κάνει πραγματικότητα τις ευχές μας, κάποιο κρυμμένο τζίνι που πίστευα όταν ήμουν παιδί.

Πλέον ξέρω πως ακόμα κι αν οι ευχές δεν πραγματοποιούνται, είμαι ευγνώμων που είμαι υγιής. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω. Είμαι ευγνώμων που αναπνέω, που βλέπω, που νιώθω, που ακούω, που μυρίζω, για να απολαμβάνω τι μου δίνει η ζωή.

Τελικά κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όπως μου εύχονταν όταν ήμουν μικρή και το πίστευα. Πόσο μάλλον με αγκάθια. Η ομορφιά όμως είναι ακόμα κι αν πατάς αγκάθια καθημερινά, να συνεχίζεις να ελπίζεις και να χαμογελάς.

Χαρούμενα γενέθλια λοιπόν με χαμόγελο. Κι αν ακόμα οι ευχές σου δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ίσως του χρόνου γιατί η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ!!

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Δημητρίου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.