Τα φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν αρχίσει να αποτελούν βασικό στοιχείο της εσωτερικής διακόσμησης. Για να αποφασίσετε τι φυτό να βάλετε στον χώρο σας σκεφτείτε το Φενγκ Σούι. 

Τα φυτά σε ένα χώρο επηρεάζουν τη ψυχολογία και τη διάθεση των ανθρώπων. Βοηθάνε στην κυκλοφορία τόσο της δικής τους θετικής ενέργειας όσο και των άλλων «καλών» αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο. Ωστόσο, το είδος της ενέργειάς τους εξαρτάται από την τοποθέτησή τους στον χώρο.

Η άποψη αυτή είναι βασική στην κινεζική φιλοσοφία του Φενγκ Σούι. Στην αρχαιότητα, είχε σκοπό την εύρεση ανοικτής έκτασης με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή αφορά την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτό, τα φυτά δεν ομορφαίνουν μόνο το εσωτερικό του σπιτιού, αλλά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα και να φέρουν υγεία και τύχη.

Τα φυτά φενγκ σούι γνωστά ως κορυφαία φυτά καθαρισμού του αέρα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλων ουσιών στους εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να έχουμε μια καθαρότερη ατμόσφαιρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει καλή ενέργεια σε έναν χώρο χωρίς καθαρό αέρα καλής ποιότητας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν φυτά όπως τα μπαμπού και ο φίκος. Εκτός, από την αλλαγή της ενέργειας, τα δύο αυτά φυτά αναβαθμίζουν το στυλ οποιοδήποτε δωματίου, δίνοντας μία πιο σικ και μπόχο διάθεση. Επίσης, κανέναν από τα δύο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, καθώς είναι ανθεκτικά φυτά.

Όπως υπάρχουν και τα φυτά καθαρισμού του αέρα, έτσι υπάρχουν και τα φυτά υγείας. Σε αυτό το είδος ανήκουν φυτά όπως το χρυσάνθεμο. Είναι πολύ ανθεκτικό σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, διαθέτει πολύ υψηλή απορροφητικότητα ρύπων και ευδοκιμεί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, φυτό υγείας είναι και η ζέρμπερα. Το συγκεκριμένο φυτό απορροφά τους ρύπους και ομορφαίνει τον χώρο με τα ζωηρά του χρώματα, αλλά έχει εύθραυστη ομορφιά καθώς απαιτεί πάρα πολύ καλό αερισμό και αρκετά έντονο φως την περίοδο της ανάπτυξής του.

Τελευταία κατηγορία είναι τα φυτά τύχης που δεν έχουν κάποια ικανότητα όπως τα παραπάνω φυτά (καθαρισμού αέρα κλπ), παρά μόνο φέρνουν τύχη στο σπίτι μας. Και λέγοντας φέρνουν τύχη εννοείται η θετική τους ενέργεια που παράγουν στον εσωτερικό μας χώρο. Το χαρακτηριστικό φυτό που φέρνει τύχη- και παράλληλα καθαρίζει τον αέρα-  είναι το μπαμπού. Ωστόσο, παίζει ρόλο πόσα μπαμπού θα είναι σε βάζα νερού. Για παράδειγμα για ευτυχία, μακροζωία και πλούτο χρειάζονται 3 μπαμπού, ενώ για υγεία και ανάπτυξη 7 μπαμπού. Ακόμα φυτό τύχης είναι ο Νεφρίτης, ο οποίος  μπορεί να ζήσει για δεκαετίες υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Συνήθως, τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή του γραφείου γιατί θεωρείται ότι καλωσορίζει την ευημερία και την επιτυχία μέσα.

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.