Τα ευτυχισμένα παιδιά σε μεγάλο ποσοστό έχουν ευτυχισμένους γονείς

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα χρειάζονται μόνο να βλέπουν και να νιώθουν τους γονείς τους ευτυχισμένους. Χρειάζονται μόνο να περνάνε ποιοτικό χρόνο με τα άτομα που νιώθουν κοντά τους και τα άτομα αυτά να μπορούν να τους μεταφέρουν θετικά συναισθήματα. 

Ευτυχισμένοι γονείς θα πει ευτυχισμένα παιδιά 

Το να γίνεσαι γονιός έρχεται με αρκετά μεγάλος άγχος αν όσα κάνεις ή αποφάσεις που παίρνεις είναι οι σωστές για να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου. 

Το πιο σημαντικό για το παιδί είναι να βλέπει τους γονείς του ήρεμους και να μπορούν να διαχειρίζονται δυσκολίες. Να αντιλαμβάνεται, στον βαθμό που είναι υγιές, τι συμβαίνει γύρω του αλλά η αντίδραση των γονιών του να του εμπνέει ασφάλεια. 

Πολύ σημαντικό για τον ψυχισμό του παιδιού είναι να βλέπει τον γονιό του να φροντίζει τον εαυτό του. Σίγουρα το πρόγραμμα είναι αρκετά βεβαρυμμένο, οι υποχρεώσεις πολλές. Το μυστικό, όμως, είναι ο γονιός να διεκδικήσει χρόνο για τον ίδιο. Και δεν είναι καθόλου εγωιστικό και είναι αρκετά απλό. Μετά από τον βραδινό ύπνο των παιδιών ή το μεσημέρι (ανάλογα το πρόγραμμα του καθενός). Αλλιώς μπορεί να βρεθεί μια εναλλακτική λύση που θα βοηθήσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες (για παράδειγμα) και θα μπορούν να κρατάνε τα παιδιά κάποιες φορές μέσα στη βδομάδα ή μέσα στον μήνα, για να μπορέσουν οι γονείς να αφιερώσουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους ή για τη μεταξύ τους σχέση. 

Μια άλλη λύση είναι μια φορά στο τόσο να εκμεταλλεύεστε τον ελεύθερο χρόνο σας για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και σας αναζωογονεί. Σίγουρα, υπάρχουν δουλειές και υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν, όμως με καλό πρόγραμμα όλα μπορούν να βολευτούν. 

Για να μπορέσετε να αναθρέψετε υγιή ψυχικά και ευτυχισμένα παιδιά, πρέπει να τους δώσετε εσείς το σωστό παράδειγμα για το τι είναι ευτυχία, πώς μπορούν να την καταφέρουν και πόσο σημαντικό είναι να την έχουν και αυτά, όπως και εσείς, ως βασικό τους μέλημα στην καθημερινότητά τους. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.