Τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης στην ερωτική ζωή

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Υπάρχουν αξιόπιστες έρευνες οι οποίες συνδέουν τη σωματική άσκηση με την σεξουαλική υγεία. Ανάμεσα στους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην καλή σεξουαλική ζωή, άθληση κατέχει μία αρκετά σημαντική θέση.

Υπάρχουν αξιόπιστοι λόγοι οι οποίοι αποδίδουν την υγιή ερωτική ζωή στην τακτική άσκηση.

Παρακάτω παρατίθενται δέκα τρόποι με τους οποίους η άσκηση ευνοεί την ερωτική ζωή του ανθρώπου:

  1. Καλλιέργεια της Αυτοπεποίθησης

Έχετε παρατηρήσει τον τρόπο με το οποίο σας επαινούν οι γύρω σας καθώς και τα σχόλια θαυμασμού που αποσπάτε όταν τα αποτελέσματα της άθλησής σας γίνονται ορατά; Ο θαυμασμός αυτός τροφοδοτεί ευνοϊκά την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και ενισχύει την καλή εικόνα του εαυτού σας. Μία θετική αντίληψη για το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ελευθερία και συνεπώς σε πιο ποιοτική σεξουαλική επαφή.

  1. Οι ορμόνες της ευτυχίας

Η σωματική άσκηση πυροδοτεί την παραγωγή των ορμονών της ευεξίας. Μέσω της άσκησης απελευθερώνεται στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου η ντοπαμίνη. Η πηγή της απόλαυσης που προκαλεί την παραγωγή της «ορμόνης της ευτυχίας» μπορεί να είναι το φαγητό, ή η άσκηση, ή ό έρωτας. Τα οφέλη της ντοπαμίνης για το σώμα και τις λειτουργίες του ωστόσο, δεν περιορίζονται στα παραπάνω: η ντοπαμίνη περιορίζει την όρεξη για φαγητό, ενώ βελτιώνει την ποιότητα της ερωτικής ζωής.

  1. Όμορφο σώμα

Αρκετά συχνά, το όμορφο και καλογυμνασμένο σώμα μοιάζει γοητευτικό στα μάτια του συντρόφου σας. Η έμφυτη τάση αυτή των ανθρώπων να προσελκύονται από ένα καλλίγραμμο γυναικείο σώμα ή από ένα δυνατό αντρικό σώμα, ίσως ανάγεται στα γονίδια του ανθρώπου που επιζητά να δημιουργεί υγιείς απογόνους. Όσο περισσότερο άνετα αισθάνεται ο άνθρωπος με το γυμνό του σώμα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της σεξουαλικής του ζωής.

  1. Αύξηση της Αντοχής

Η γυμναστική ωφελεί το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Η σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει τους μύες και τα όργανα και προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή, δύναμη και ευλυγισία: όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην υψηλή ποιότητα της ερωτικής ζωής του ανθρώπου.

  1. Μειωμένη αίσθηση της κόπωσης

Ακόμη και όταν είστε κουρασμένοι, η καλή φυσική κατάσταση είναι ικανή να διασφαλίσει την καλή σεξουαλική ζωή. Έχοντας αυξήσει τις σωματικές σας αντοχές, η σωματική ενέργεια που περιλαμβάνει το σεξ δεν μοιάζει κουραστική.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.