Τα affirmations είναι ισχυρά οπότε μάθετε να επιβεβαιώνετε θετικά τον εαυτό σας!

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Δείτε γιατί τα affirmations είναι τόσο ισχυρά, μια λίστα με affirmations που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας και συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε μια πρακτική affirmations, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αν έχετε ακούσει για τα affirmations, η ιδέα ότι η εκφώνηση μερικών φράσεων μπορεί να βελτιώσει με μαγικό τρόπο τη ζωή σας μπορεί να ακούγεται λίγο τραβηγμένη. Παρόλο που τα affirmations δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι, μπορούν σίγουρα να είναι αποτελεσματικά, ειδικά όταν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιείτε.

Τι είναι τα affirmations;

Τα affirmations είναι αυτοεπιλεγμένες φράσεις που ενσαρκώνουν αυτό που θα θέλαμε να γίνουμε. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πείτε «είμαι ικανοποιημένος» ή «βρίσκομαι στο σωστό δρόμο».

Η ιδέα είναι ότι η θετική σκέψη δημιουργεί αυτοβελτίωση και η επανάληψη των φράσεών σας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μεταμορφώσει τα μοτίβα σκέψης και τις νοητικές στάσεις. Μαζί, με ειλικρινή αυτο-αναστοχασμό και συγκεκριμένα βήματα δράσης, οι θετικές φράσεις μπορούν να αποτελέσουν ένα θαυμάσιο μέρος της θεραπείας αλλαγής συμπεριφοράς κάποιου.)_

Γιατί τα affirmations λειτουργούν

Η επανάληψη των επιβεβαιώσεων είναι ισχυρή και έρευνα έχει δείξει ακόμη ότι οι θετικές σκέψεις μπορούν να έχουν εξίσου θετικές επιδράσεις στον εγκέφαλο.

Όσο περισσότερο δουλεύετε με τα affirmations σας, τόσο περισσότερο η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει στην αυτοβελτίωση, καθώς βοηθούν στη μετατροπή των αρνητικών βρόχων και μοτίβων σκέψης. Λειτουργούν κυρίως σε συνειδητό επίπεδο, ενώ πολλές από τις συγκρούσεις μας σχετικά με τον εαυτό μας και την αίσθηση της επάρκειάς μας βρίσκονται στο υποσυνείδητο ή το ασυνείδητο του μυαλού μας.

Ο εγκέφαλός μας είναι στην πραγματικότητα καλωδιωμένος με μια αρνητική προκατάληψη που χρησιμεύει ως στρατηγική επιβίωσης για τον εντοπισμό απειλών. Ωστόσο, αυτό έχει σημαντικά μειονεκτήματα και με το να ενσωματώνετε τα affirmations στην ημέρα σας, καταπολεμάτε αυτή την αρνητική προκατάληψη και επανασυνδέετε τον εγκέφαλό σας προς πιο χρήσιμα μοτίβα σκέψης.

Τα affirmations είναι ισχυρά οπότε μάθετε να επιβεβαιώνετε θετικά τον εαυτό σας!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα affirmations

Τα affirmations είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για να προχωρήσετε στην αναδόμηση των περιοριστικών πεποιθήσεων, επειδή απαιτούν μόνο την προσοχή και την επίγνωσή σας για να ξεκινήσετε. Μπαίνοντας στη συνήθεια να λέτε απλώς τις φράσεις σας δυνατά, να τις σκέφτεστε στο μυαλό σας ή να τις γράφετε κάπου που θα τις βλέπετε συχνά, θα αρχίσετε αργά αλλά σταθερά να αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεστε από μέσα προς τα έξω.

Και για να κάνετε τις επιβεβαιώσεις σας ακόμα πιο ισχυρές, βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερη καρδιά και συναίσθημα σε αυτές: Πείτε το δυνατά, σαν να το εννοείτε πραγματικά, και βάλτε όσο περισσότερο συναίσθημα και πεποίθηση μπορείτε μέσα σε αυτό.

Συν τοις άλλοις, δοκιμάστε να οραματιστείτε ή να νιώσετε ό,τι επιβεβαιώνετε καθώς το λέτε – πώς ακούγεται; Πώς φαίνεται; Πώς νιώθετε; Αυτές οι απλές πρακτικές αλλάζουν την κατάφαση από μια γνωστική άσκηση σε μια άσκηση που ενσωματώνει επίσης την καρδιά και το σώμα σας.

Είναι επίσης σημαντικό να υποστηρίζετε τις επιβεβαιώσεις σας με ευθυγραμμισμένη δράση. Αν λέτε στον εαυτό σας ότι αντιμετωπίζετε το σώμα σας με αγάπη και φροντίδα, αλλά δεν περνάτε χρόνο για να κινήσετε το σώμα σας ή να τραφείτε με υγιεινή διατροφή είστε ασυνεπείς και οι φράσεις σας θα χάσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τα affirmations σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά όσο πιο κοντά στον ύπνο ή στο ξύπνημα τις κάνετε, τόσο το καλύτερο. Άλλες εξαιρετικές στιγμές είναι ενώ ετοιμάζεστε για την ημέρα και καθώς ετοιμάζεστε για το κρεβάτι, ειδικά ενώ κοιτάζεστε στον καθρέφτη, για παράδειγμα, ή ενώ φτιάχνετε τα μαλλιά σας, σημειώνοντας ότι το να συνδυάζετε τις φράσεις αυτές με δραστηριότητες αυτοφροντίδας μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.