Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Συντάκτης: Flowmagazine

Μπορεί το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο να είναι από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου και να έχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, χάρη στα σπουδαία έργα τέχνης και τα ιστορικά αντικείμενα που έχουν στις εκθέσεις τους, αλλά υπάρχουν και εκείνα τα μουσεία που όταν τα ακούς, δεν πιστεύεις ότι όντως υπάρχουν.

Εμείς διαλέξαμε επτά από τα πιο περίεργα μουσεία που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν ποτέ βρεθείτε στις παρακάτω πόλεις, ίσως σας φανεί ενδιαφέρον να επισκεφθείτε κάποια από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου.

  1. Υποβρύχιο Μουσείο, Κανκούν, Μεξικό

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Πάρτε μάσκες, βατραχοπέδιλα, αναπνευστήρες και βουτήξτε στο υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν. Για όσους φοβάστε τα βαθιά μπορείτε να απολαύσετε τα εκθέματα από ειδικό καραβάκι με γυάλινο πάτο.

  1. Μουσείο των Πληγωμένων Σχέσεων, Ζάγκρεμπ , Κροατία

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Και ποιος δεν έχει πληγωθεί από τον έρωτα; Ο χωρισμός, τις περισσότερες φορές, είναι επώδυνος. Το Μουσείο των Πληγωμένων Σχέσεων συμπάσχει με τον πόνο σας. Εκεί μπορείτε να δωρίσετε ότι δε θέλετε πια από τη σχέση που τελείωσε και οι “αναμνήσεις” σας μπαίνουν στις προθήκες του μουσείου.

  1. Διεθνές Μουσείο UFO, Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Πιστεύετε στα UFO; Επισκεφθείτε το Διεθνές Μουσείο UFO και μάθετε τα πάντα για τα γεγονότα γύρω από την εξωγήινη συντριβή τον Ιούλιο του 1947, και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να το συγκαλύψει. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στις ΗΠΑ φυσικά και συγκεκριμένα στο Νέο Μεξικό.

  1. Μουσείο Φαλλού, Ρεκιαβικ, Ισλανδία

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Tο μοναδικό μουσείο στον κόσμο που περιέχει μια συλλογή από φαλλικά δείγματα που ανήκουν σε διάφορα είδη θηλαστικών που βρέθηκαν σε μια μόνο χώρα. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται 204 “φαλλοί και τμήματα φαλλών” που ανήκουν σε 45 διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων 54 δειγμάτων από 16 διαφορετικά είδη φαλαινών. Το μουσείο σημειώνει ότι “έχει την τύχη να εκθέτει, από δωρεά καθόλα νόμιμη, τέσσερα δείγματα που ανήκουν στο είδος Homo Sapiens”. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το gift shop.

  1. Μουσείο του Μπουκαλιού, Όσλο, Νορβηγία

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Η συλλογή ξεκίνησε από το περίεργο χόμπι του ιδιοκτήτη του μουσείου που μάζευε μπουκάλια από ποτά από όλο τον κόσμο. Φυσικά στο μουσείο έχει και bar όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ότι ποτό έχετε όρεξη, 

  1. Μουσείο της Γάτας, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξύριζαν τα φρύδια σε ένδειξη πένθους όταν η γάτα της οικογένειας πέθαινε, ενώ στη Μεσαιωνική Ευρώπη οι μαύρες γάτες συνδέονταν με τη μαγεία. Όλες αυτές οι δοξασίες, αλλά και πολλά σημαντικά αντικείμενα συνδεδεμένα με τα συμπαθή τετράποδα βρίσκονται στο Μουσείο της Γάτας στο Αμστερνταμ.

  1. Μουσείο της Κακής Τέχνης, Σόμερβιλ, Μασαχουσέτη

Τα 7 πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

Γιατί να δείτε κλασικά έργα τέχνης, όταν θα μπορούσατε να δείτε… κακή τέχνη; Το Μουσείο Κακής Τέχνης είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην συλλογή, διαφύλαξη και έκθεση της Κακής Τέχνης, σε όλες της τις μορφές. Έχει τρία παραρτήματα, ένα στο Ντέλχαν, ένα στο Σόμερβιλ και ένα στο Μπρουκλάιν, όλα στην Μασαχουσέτη.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…