Τα 7 πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

Συντάκτης: Flowmagazine

Ποια είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση; Ποια υπόσχονται υψηλές απολαβές; Οι ειδικοί προβλέπουν τα 7 πιο επικερδή επαγγέλματα του μέλλοντος και τα περισσότερα από αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πριν από 10-15 χρόνια το μέλλον ήταν στο μετέπειτα. Στην εποχή μας το μέλλον είναι ήδη εδώ. Πριν προλάβεις να πάρεις ανάσα έχει ήδη γίνει παρελθόν. Όλα τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς και γι’ αυτό το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις λίγο χρόνο έξω απ’ όλα, βλέποντας τα δεδομένα όσο πιο σφαιρικά γίνεται.

Ένα από τα πράγματα που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ανάλυση αφορά στο επάγγελμα που θα επιλέξουμε. Πολλοί έχουν πειστεί ότι η «δέσμευση» με το επάγγελμα κρατάει μια ζωή. Κατάλοιπο του παρελθόντος κι αυτό. Κάθε επάγγελμα εξελίσσεται και παρουσιάζει διακλαδώσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Άλλη λανθασμένη πεποίθηση είναι το «βρες ένα επάγγελμα με λεφτά» ή «που να σε κάνει χαρούμενο». Αυτά είναι μύθοι που λέμε στον εαυτό μας και συνήθως είναι άνευ νοήματος. Αυτό που χρειάζεται να έχει κανείς υπ’ όψιν του σχετικά με ένα επάγγελμα είναι οι προοπτικές εξέλιξής του, αλλά και προσωπικής ανέλιξης.

Θα πρέπει να είναι σε θέση κανείς να απαντήσει στην ερώτηση: αν το ακολουθήσω, πόσα σκαλοπάτια υπάρχουν μέχρι την κορυφή; Αν υπάρχουν δύο, αυτομάτως οι προοπτικές προσωπικής, αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης είναι σαφώς περιορισμένες. Από την άλλη, αν υπάρχουν 10 θα διατηρήσει την ενέργεια σας σε υψηλά επίπεδα για τα επόμενα 15-20 χρόνια.

Ας δούμε τώρα μερικά από τα επαγγέλματα του άμεσου μέλλοντος, τα οποία φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τουλάχιστον ως το 2030.

 • Τεχνικός ανεμογεννητριών/ηλιακών πάνελ
  Το μέλλον είναι στις ΑΠΕ κι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάντης ή να έχει κάνει καμία έρευνα για να το αντιληφθεί. Ο κόσμος αλλάζει, ο πλανήτης δημιουργεί νέες ανάγκες, ανάγκες ζωτικές. Σε λίγα χρόνια κάθε κατασκευαστική θα έχει στο payroll της έναν τεχνικό ανεμογεννητριών και ηλιακών πάνελ, γιατί θα την υποχρεώνει ο νόμος να κατασκευάζει με αυτές τις προδιαγραφές.
 • ΜοντέρΌλο το περιεχόμενο ιστοσελίδων, επιχειρήσεων, brands έχει αφήσει πίσω του μια για πάντα το γραπτό κείμενο, σιγά-σιγά θα φέρει και την τηλεόραση σε δεύτερη μοίρα και θα είναι κατά 80% στο διαδίκτυο. Οι ανάγκες για μοντέρ θα αυξηθούν, αφού θα αυξηθεί και το video content.
 • ΓραφίσταςΤα πάντα περνούν από το διαδίκτυο, αλλά κι αυτά που δεν περνούν, πάλι χρειάζονται έναν γραφίστα. Αυτό το επάγγελμα δεν είναι του μέλλοντος σαφώς. Είναι του παρόντος και θα συνεχίσει να είναι. Όλα τα flyers παραστάσεων, ταινιών, τα εξώφυλλα βιβλίων, φυλλάδια και ταμπέλες καταστημάτων, όλα περνάνε από γραφίστα.
 • Web DeveloperΑρκετά συναφές με το παραπάνω επάγγελμα, είναι αυτό του web developer. Από διαδικτυακό ιστότοπο για κάθε επιχείρηση μέχρι τα εξελιγμένα κανάλια στο Youtube των vloggers/influencers, ο web developer δεν θα είναι ο freelancer των 5 επιχειρήσεων ή μέρος μιας μικρής ομάδας. Θα μπορεί να είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης μεγάλου αριθμού ατόμων ακόμα και σε διάφορες πόλεις ή και σε διάφορες χώρες.

 • Social Media ExpertΕπίσης ένα επάγγελμα που έχει εδραιωθεί για τα καλά. Τι θα φέρει αύξηση της ζήτησης στην αγορά στο μέλλον; Είναι ο ίδιος ο χρόνος. Σε 4-5 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία επιχείρηση που να την κατέχει άνθρωπος παλαιάς κοπής. Μέχρι πριν 2-3 χρόνια υπήρχαν ακόμη στην αγορά καταστηματάρχες, οι οποίοι θεωρούσαν τα social media υπερτιμημένα. Σε μια δεκαετία όμως θα είναι εκτός πραγματικότητας ακόμη και όσοι αποδέχονται τα social media, γιατί ήδη θα βαδίζουμε προς το επόμενο στάδιο αυτών.
 • Μαθηματικός-Στατιστικολόγος-Data AnalystΚαι τα τρία συνδέονται και προσφέρουν από κοινού γνώσεις, ώστε να μπορέσει ο καθένας να αναλύσει με μετρήσεις και με ειδικά εργαλεία το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ακόμα και η μικρότερη επιχείρηση θα θέλει να γνωρίζει πως αναλύονται τα στοιχεία που διαθέτει για τους πελάτες της. Δεδομένου ότι όλοι θα έχουν ιστότοπο, άρα cookies, άρα θα παίρνουν στοιχεία εξατομικευμένα, ο data analyst ίσως να μην είναι ο τύπος που διατηρεί μια εξωτερική συνεργασία, όπως σήμερα. Θα είναι εσωτερικά σε κάθε επιχείρηση.
 • Φυσιοθεραπευτής/Διατροφολόγος
  Αυτό είναι από τα πιο must. Έρευνες έχουν δείξει ότι θα έχει αύξηση μέχρι το τέλος του 2020 ως και 30%. Φανταστείτε που θα φτάσει ως το 2030. Η αλλαγή του κλίματος, η μεγαλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες για την τροφή, θα δημιουργήσουν από τη μία προβλήματα στον οργανισμό που θα χρειάζονται φυσιοθεραπευτή κι από την άλλη μια νέα διατροφή.

Μερικά επαγγέλματα που θα «γεννηθούν» στο εγγύς μέλλον:

Σύμβουλος απεξάρτησης από τον ψηφιακό κόσμο

Ηθική της τεχνολογίας

Χειριστές drone στην υπηρεσία του κράτους

Blockchain Developer για κρυπτονομίσματα

Μηχανικός-χειριστής ιατρικών μηχανημάτων για τηλε-εξέταση/τηλε-εγχείρηση

«Κυνηγοί κεφαλών» για μεμονωμένα πρότζεκτ (hr specialists/recruiters που θα αναζητούν και θα βρίσκουν τα κατάλληλα άτομα για να φτιάξουν μια ομάδα ειδικής αποστολής)

Σύμβουλος εκπαίδευσης στο σπίτι

Τουριστικός πράκτορας για το διάστημα

Ειδικός στο mind uploading

Πηγή: newspepper.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…