Τα 4 “κλειδιά” μιας καλής ζωής

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Ο ορισμός μιας καλής ζωής σίγουρα ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο υπάρχουν μερικοί “κανόνες” οι οποίοι μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά στη ζωή που θέλουμε. Δείτε παρακάτω τα 4 “κλειδιά” που ανοίγουν την πόρτα που οδηγεί σε μια καλή ζωή…

1. Ηρεμία

Είναι το κλειδί για να αναπτύξετε τη σωστή προσέγγιση για τη ζωή και όλες τις ανατροπές που αναπόφευκτα έρχονται στο δρόμο σας. Αν μπορείτε να μείνετε ήρεμοι θα έχετε την ευκαιρία να “σπάσετε” το μοτίβο των αυτόματων αντιδράσεων σε οποιεσδήποτε συνθήκες και να νιώσετε πραγματικά τις στιγμές. Το να είστε ήρεμοι σημαίνει να μην έλκεστε από τα άκρα. Να μην σας δελεάζουν υπερβολικά οι υποσχέσεις του κέρδους και να μην φοβάστε υπερβολικά τις συνέπειες της απώλειας.

2. Στοργή

Συγχωρέστε, σκεφτείτε, δείξτε ευγένεια, καλοσύνη, ευαισθησία, αγάπη, συμπόνια… Είναι εύκολο να κάνετε όλα τα παραπάνω όταν όλα πηγαίνουν καλά. Αλλά μπορείτε να τα κάνετε όταν δεν πηγαίνουν όλα όπως θα θέλατε; Όταν κάποιος σας προσβάλλει; Όταν πλήττεται το “εγώ” σας; Μάθετε πώς να παίρνετε το μέρος της στοργής ακόμα και υπό πίεση, ακόμα και όταν η υποσυνείδητη, κρυφή, εγωιστική πλευρά σας προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο.

3. Ειλικρίνεια

Απόλυτη ειλικρίνεια. Στις λέξεις, στις πράξεις, στη συμπεριφορά. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορείτε να μάθετε για τον εαυτό σας. Το μυαλό σας δουλεύει σκληρά για να χειραγωγήσει την πραγματικότητα ώστε να σας παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας χωρίς να λαμβάνει υπόψη τι είναι πραγματικά αληθινό. Ξεφύγετε από τις δικαιολογίες.

4. Θάρρος

Αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σας. Το θάρρος είναι σημαντικό σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον, το μονοπάτι της προσωπικής ανάπτυξης το διασχίζετε μόνοι σας. Χωρίς θάρρος δεν θα πάτε πολύ μακριά καθώς θα κολλήσετε στο πρώτο σημάδι κινδύνου. Δεύτερον, το να ζείτε μια καλή ζωή σημαίνει να ζείτε με βάση το πάθος σας. Αν δεν έχετε θάρρος και προχωράτε μόνο εκ του ασφαλούς ποτέ δεν θα αναλάβετε το απαραίτητο ρίσκο ώστε να ακολουθήσετε την καρδιά σας.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.