Τα 3 πιο διάσημα ποιήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Συντάκτης: Μελίνα Βασιλειάδου

Σκεπτόμενοι την λέξη ποίηση, μας έρχεται στο μυαλό ο Ελύτης, τα κύματα του Καββαδία ή ακόμα το σονέτο του Νερούδα. Ωστόσο 3 είναι οι πιο διάσημοι ποιητές με τα πιο πολυδιαβασμένα έργα. Θέλετε να τους γνωρίσετε;

Ακούγοντας την λέξη ποίηση, είναι αδύνατο να μην μας χοροπηδήσουν στις σκέψεις μας στίχοι από “τα τω του έρωτα” του ταξιδιάρη Ελύτη, τα κύματα του Καββαδία ή ακόμα το σονέτο του Νερούδα που μας δείχνει ότι η αγάπη δεν ξέρουμε πώς, πότε ή από που ξεκινάει.

Παρά την τεράστια αγάπη που έχω και στους προαναφερθέντες ποιητές, έχοντας συντροφιά τα λόγια τους μέσα μου, δυστυχώς, η λίστα αυτή δεν τους συνεπάγει, διότι πρέπει να εξετάσουμε ποια είναι τα πιο πολυδιαβασμένα ποιήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας.

1. Ιλιάδα του Ομήρου
Έχοντας όλοι αναγκαστεί να διαβάσουμε αυτό το έπος για τις εξετάσεις του γυμνασίου, δεν θα μπορούσε να έρθει στο μυαλό μας ότι είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπητά ποιήματα στην ιστορία της λογοτεχνίας.

2. Η θεία Κωμωδία του Δάντη
Άλλο ένα επικό ποίημα γραμμένο σε φλωρεντινή διάλεκτο το 14ο αιώνα, με τεράστιο πλούτο εικόνων, περιγραφών και συμβολισμών, διηγείται την πορεία του Δάντη στην κόλαση, το καθαρτήριο και τέλος τον παράδεισο.

3. Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ
Ενώ κάνεις θα το κατηγοριοποιούσε ως θεατρικό έργο, δεν παύει να έχει την μορφή ποιήματος. Αυτή η τραγική ιστορία αγάπης έχει γίνει το πιο διάσημο και με τις περισσότερες αναφορές έργο της Αγγλικής λογοτεχνίας.

Συντάκτης: Μελίνα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.