Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τα παραμύθια είναι ικανά να ζωγραφίσουν τις ωραιότερες εικόνες στις ψυχές των παιδιών, μεταφέρουν με τον πιο ευαίσθητο τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής, μιλάνε στα παιδιά για τις σπουδαίες και μεγάλες αλήθειες της ζωής.

Παραμύθια που έμειναν διαχρονικά στο διάβα των αιώνων, που συντρόφευσαν παιδιά σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, που τα νανούρισαν και ζωγράφισαν στην ψυχή τους με τα πιο όμορφα χρώματα. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Τα 20 καλύτερα παραμύθια

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Το κοριτσάκι με τα σπίρτα: Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που αφορά το όνειρο και την ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου παιδιού, το οποίο συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια αναγνώστες, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Η ελπίδα και η συνάντηση του μικρού κοριτσιού με τη γιαγιά της, η σκληρότητα των ανθρώπων και της ζωής, αποδίδονται με μελαγχολική διάθεση αλλά και μεγάλη ευαισθησία.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Ο μολυβένιος στρατιώτης: Ένα εξαιρετικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το οποίο διδάσκει την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανιδιοτελή αγάπη και τη θυσία για το πρόσωπο που αγαπάς. Ο στρατιώτης με το ένα πόδι, ερωτεύεται τη μπαλαρίνα και στο τέλος καταφέρνουν να ενωθούν για πάντα μέσα στη φωτιά.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Το ασχημόπαπο: Ακόμα ένα διάσημο παραμύθι του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα παραμύθι που διδάσκει την αποδοχή στο διαφορετικό και που υμνεί την ομορφιά που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο, διδάσκοντάς μας πως η αληθινή ομορφιά είναι εκείνη που βρίσκεται στην ψυχή.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Αλαντίν: Ένα παραμύθι με γεύση… Ανατολής. Ο Αλαντίν, το φτωχό αγόρι, καταφέρνει να κατακτήσει την καρδιά εκείνης που αγαπάει και έχει στην κατοχή του ένα μαγικό λυχνάρι.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Η Τοσοδούλα: Ακόμα ένα παραμύθι του Άντερσεν το οποίο μας διδάσκει και μας δείχνει πως το μικρό ύψος δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιον από το να κατακτήσει όλα αυτά που θέλει.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή: Ο Ευγένιος Τριβιζάς μας χαρίζει ξανά ένα κλασικό παραμύθι με κεντρικά πρόσωπα μερικά παπάκια που πηγαίνουν εκδρομή στο Μισισιπί. Ένα παπάκι που προσπαθεί να κρύψει ένα μυστικό, ένας καπετάνιος που προσπαθεί να βρει μία απάντηση.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του: Νομίζω ο μεγαλύτερος Έλληνας παραμυθάς που μεγάλωσε όλους εμάς με τα παραμύθια του, ο Ευγένιος Τριβιζάς, αξίζει να βρίσκεται στη λίστα με τα καλύτερα παραμύθια. Ένα παπάκι που προσπαθεί να αλλάξει τα ποδαράκια του, αλλά συνειδητοποιεί πως πρέπει να το αγαπήσει για αυτό που ήδη είναι.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα: Ένας διάσημος ταυρομάχος, μία αγελάδα που προστρέχει σε εκείνον για να τον ικετεύσει, ένας αγώνας που πρέπει να αποφθεχθεί. Ακόμα ένα εξαιρετικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Η ζωγραφιά της Χριστίνας: Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα από τα σπουδαιότερα παραμύθια, αλλά και βιβλίο για παιδιά και εφήβους. Η Χριστίνα, ένα κορίτσι, που αγωνίζεται για την εύρεση του βιβλίου που επιτέλους θα μπορέσει να χωρέσει εκείνη και την ιστορία της.

Τα 20 καλύτερα παιδικά παραμύθια

  • Πινόκιο: Ο κλασικός χαρακτήρας του Κάρλο Κολόντι με ήρωα μία κούκλα που προσπαθούσε να γίνει αληθινό αγόρι και του οποίου η μύτη μεγάλωνε κάθε φορά που έλεγε ψέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…