Τα 10 Κορυφαία Sites για Δωρεάν eBooks

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη

Από πού θα κατεβάσουμε δωρεάν eBooks; Ακολουθούν 10 sites ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ από ενδιαφέρον, επιμορφωτικό υλικό για τη δουλειά σας, τις σπουδές ή για τον προσωπικό χρόνο.

  1. Overdrive

To Overdrive είναι μία από τις κορυφαίες ψηφιακές βιβλιοθήκες για δωρεάν υλικό για ανάγνωση. Εδώ θα βρούμε ακόμη και πρόσφατες κυκλοφορίες.

Ένα μόνο εμπόδιο είναι ότι, προκειμένου κάποιος να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, χρειάζεται να έχει έγκυρη και ενεργή κάρτα βιβλιοθήκης ή να είσαι φοιτητής. Το Overdrive επικοινωνεί με πάνω από 30.000 βιβλιοθήκες απ’ όλον τον κόσμο. Ακόμη, προσφέρεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν audiobooks.

Αν αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του Overdrive, θα έχετε μπορείτε να κατεβάζετε τα bestsellers από τη διαρκώς ενημερωμένη λίστα των New York Times. Για τους φοιτητές υπάρχουν και ακαδημαϊκά eBooks για ορισμένα μαθήματα.

  1. Library Genesis

Το Library Genesis είναι μηχανή αναζήτησης υλικού για ανάγνωση: eBooks, άρθρα, περιοδικά, κόμικ, και πολλά περισσότερα. Οι δείκτες του αριθμού καταχωρίσεων πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια eBooks και 60 εκατομμύρια άρθρα. Μία ζωή δεν είναι αρκετή για ν’ αξιοποιήσουμε την προσφορά.

Διατίθενται βιβλία λογοτεχνικά, φαντασίας, μυθοπλασίας, πεζού μυθιστορήματος, βιβλία κάθε είδους και αναγνωστικού γούστου.

Η αναζήτηση ανά βιβλίο είναι μάλλον αδύνατη, αφού η μηχανή αναζήτησης δίνει άπειρα αποτελέσματα. Προσφορότερη θα είναι η αναζήτηση ανά θεματική ενότητα στην μπάρα πλοήγησης. Εναλλακτικά, επιλέξτε την αναζήτηση ανά βιβλίο με ακριβή τίτλο, συγγραφέα ή περίληψη. Υπάρχει άλλωστε η δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης μέσω της οποίας οι επιλογές περιορίζονται ανά γλώσσα και μέγεθος αρχείου.

Ιδανική επιλογή και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων αν πρόκειται για παλαιότερα συγγράμματα.

  1. Centless Books

Στο Centless Books διατίθεται συλλογή Kindle eBooks της Amazon. Σκοπός του site είναι η εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε περιζήτητα και πρόσφατα eBooks της Amazon. Σημείωση: Ορισμένα από τα Kindle eBooks είναι διαθέσιμα δωρεάν μόνο για τα μέλη του Kindle Unlimited-κάτι που μάλλον δεν αξίζει το κόστος.

Αν επιχειρήσετε αναζήτηση και δεν προκύψουν αποτελέσματα, οφείλεται στο ότι εκείνη τη στιγμή το site δεν έχει εντοπίσει τα διαθέσιμα eBooks στο site της Amazon, άρα θα χρειαστεί να δοκιμάσετε ξανά.

  1. Project Gutenberg

Το Project Gutenberg είναι ανάμεσα στα πλουσιότερα sites για δωρεάν eBooks. Μία πρωτοβουλία εθελοντών και χορηγών με αποστολή τη συλλογή και διάθεση συγγραμμάτων υψηλής ποιότητας και ευρείας γκάμας για το κοινό. Στο Project Gutenberg διατίθενται πάνω από 60.000 τίτλοι. Τα αρχεία είναι διαθέσιμα σε μορφή EPUB, MOBI και HTML για ανάγνωση. Πραγματοποιήστε αναζήτηση ανά κατηγορία (είναι καταχωρημένες εκατοντάδες), τα πιο δημοφιλή, τα πιο πρόσφατα ή τυχαία αναζήτηση.

  1. Many Books

Ένα εύχρηστο site που υπάρχει εδώ και μία δεκαετία. Σκοπός του είναι η δημιουργία και προσφορά μίας δωρεάν ή χαμηλού κόστους e-βιβλιοθήκης. H αποθήκευση των αρχείων γίνεται σε μορφή EPUB, MOBI, PDF ενώ στο site μπορείτε να δείτε και την αξιολόγηση των βιβλίων.

  1. Feedbooks

Μία τεράστια συλλογή από eBooks, κάθε είδους και γούστου. Τα περισσότερα βιβλία διατίθενται σε  μορφή EPUB, MOBI και PDF, όπου αναγράφεται αναλυτικά ο αριθμός λέξεων και ο εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης.

  1. PDF Books World

Ιδανικό site αν προτιμάτε την ανάγνωση αρχείων σε μορφή PDF. Αν και η διαθέσιμη συλλογή του PDF Books World είναι περιορισμένη, με καταχωρημένους μόλις μερικές χιλιάδες τίτλους, όλα τα βιβλία είναι δωρεάν και στη βελτιστοποιημένη έκδοση PDF. Τα περισσότερα είναι κλασικά βιβλία λογοτεχνίας: ο Μεγάλος Γκάτσμπι, Ιστορία δύο Πόλεων, Έγκλημα και Τιμωρία. Προτείνεται για εκπόνηση εργασιών με τη δυνατότητα αυτούσιας παράθεσης πηγών.

  1. Open Library

Εύκολα πλοηγήσιμο site με πλήθος δωρεάν eBooks του Internet Archive. Η πληθώρα των διαθέσιμων βιβλίων θα σας εντυπωσιάσει, αφού η βιβλιοθήκη φιλοξενεί γύρω στο 1.5 εκατομμύριο καταχωρήσεις. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες περιλαμβάνουν Μυθιστόρημα, παιδικό βιβλίο και Ιστορικό.

  1. Free eBooks Net

Προσφέρει χιλιάδες δωρεάν eBooks. Γενικά, το περιεχόμενο είναι κατηγοριοποιημένο σε Μυθοπλασία, Πεζό Λόγο, Μυθιστόρημα, Επιστημονική Φαντασία, βιβλία Αυτοβοήθειας και Business. Πριν μπορέσετε να κατεβάσετε τα αρχεία, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό-που γίνεται δωρεάν. Από τη στιγμή της εγγραφής σας θα μπορείτε να κατεβάσετε έως πέντε συγγράμματα τον μήνα. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα, εκτός από την Αγγλική, σε πολλές ακόμη γλώσσες.

  1. International Children’s Digital Library

Αν το παιδί σας είναι βιβλιοφάγος, μην ανησυχείτε για τις αγορές των βιβλίων: Η International Children’s Digital Library είναι μία αξιόπιστη πηγή για δωρεάν παιδικά eBooks. Δώρο Θεού για τους γονείς. Τα βιβλία διατίθενται σε ευρεία διαβάθμιση δυσκολίας και έκτασης. Δίνεται δυνατότητα αναζήτησης ακόμη και ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των παιδιών, όπως το χρώμα του εξώφυλλου.


Διαβάστε επίσης:Γεμίστε με γνώσεις από το διαδίκτυο, και όχι μόνο!


Στην εποχή της πληροφορίας και της γνώσης,  η αμεσότητα και η μεγάλη ευχέρεια πρόσβασης στο πλήθος των πληροφοριών μπορεί να έχει διπλή ερμηνεία, αφού απαιτεί ιδιαίτερη κριτική σκέψη. Το διαδίκτυο, όμως όταν λειτουργεί ως δημόσιο αγαθό διασποράς της γνώσης είναι ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Πηγή

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.