Συστατικά που πρέπει να ψάχνεις στις κρέμες σώματος για βαθιά ενυδάτωση

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η ενυδάτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας και την ευεξία του σώματος, για κάθε άνθρωπο σε κάθε ηλικία. Καθώς το σώμα, κάθε ατόμου αποτελείται κατά 70% από νερό, η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού στο σώμα και την ομαλή λειτουργία των οργάνων και την ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος αυτού.

Φυσικά η σωστή ενυδάτωση ξεκινά από μέσα προς τα έξω και εννοούμε την κατανάλωση επαρκή ποσοτήτων σε νερό, φρούτων και όποιον τροφών συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας του νερού που χρειάζεται να λαμβάνει κάθε ανθρώπινο σώμα και οργανισμός γενικά. Έτσι είναι σημαντικό να λαμβάνονται αυτές οι ποσότητες σε νερό τόσο από την επαρκή κατανάλωση νερού μέσα στην ημέρα, όσο και από τη λήψη νερού από τροφές που επιλέγει ο καθένας.

Οφέλη από τη χρήση ενυδατικών κρεμών σώματος

Ενυδατώνουν το δέρμα

Στόχος τους είναι η αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος. Η καθημερινή χρήση μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, όσο και στην πρόληψη της ξηρότητας. Τέλος βοηθά και καταπολεμά την ταλαιπωρημένης επιδερμίδα.

Συστατικά που πρέπει να ψάχνεις στις κρέμες σώματος για βαθιά ενυδάτωση

Βελτιώνουν την υφή του δέρματος

Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, καθώς περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στη βελτίωση της ελαστικότητάς του.

Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος

Οι ενυδατικές κρέμες σώματος μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του δέρματος και στην πρόληψη των προβλημάτων δέρματος που μπορεί να παρουσιαστούν.

Βελτιώνουν την υφή του δέρματος

Ενισχύουν την υφή του δέρματος καθώς το καθιστούν λείο και απαλό ύστερα από κάθε χρήση, ενώ παράλληλα χαρίζουν ένα τέλειο άρωμα που προκύπτει ανάλογα με τα συστατικά των κρεμών που εμπεριέχει κάθε κρέμα.

Συστατικά που πρέπει να «ψάχνεις» στις κρέμες σώματος

Μέλι μανούκα

Χάρη στις αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητές του, αυτό το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη θεραπεία διάφορων δερματικών παθήσεων, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, αλλά και για την ανακούφιση από εγκαύματα ή πληγές. Μελέτες έχουν δείξει, επίσης, ότι τα αντιμικροβιακά οφέλη αυτού του συστατικού μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της επίμονης ακμής στο σώμα.

Συστατικά που πρέπει να ψάχνεις στις κρέμες σώματος για βαθιά ενυδάτωση

Γλυκερίνη

Όπως ακριβώς θα ρίξεις νερό μέσα στο ντους και θα δροσίσεις το κορμί σου, κάπως έτσι θα λειτουργήσει και η γλυκερίνη. Πρόκειται για έναν μαγνήτη υγρασίας που τραβά και συγκρατεί το νερό στο δέρμα προσφέροντας άμεση ενυδάτωση.

Shea butter

Είναι ένα συστατικό πλούσιο σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα, που έχει την ικανότητά να θρέφει και να ενυδατώνει γρήγορα την επιδερμίδα. Λειτουργεί ταυτόχρονα ως υγραντικό συστατικό- προσελκύει και διατηρεί την υγρασία-, αλλά και ως αποφρακτικός παράγοντας, που παρέχει έναν προστατευτικό φραγμό «κλειδώνοντας» την υγρασία.

Σκουαλένιο

Αυτός ο ενυδατικός παράγοντας μιμείται τα έλαια που παράγει φυσικά το δέρμα μας. Εκτός, όμως, από ενυδάτωση, το σκουαλένιο βοηθά στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας, στις ουλές, αλλά και στην προστασία από τις ακτίνες UV. Είναι, επίσης, φυσικό αντιοξειδωτικό, το οποίο θα προστατεύσει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες από το περιβάλλον (π.χ. από τη ρύπανση), που βλάπτουν και επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

Χαμομήλι

Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του ηρεμούν και καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα το προστατεύουν από ρύπους και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.Χαμομήλι: Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του ηρεμούν και καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα το προστατεύουν από ρύπους και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.