Συμβουλές για να μη καταξοδεύεστε στα ψώνια

Συντάκτης: Παναγιώτα Αποστολοπούλου

Η οικονομική κρίση μας θέτει νέες …σπαζοκεφαλιές στην προσπάθεια περιορισμού των εξόδων μας, ακόμα και στο φαγητό. Όταν έρχεται η ώρα να πάμε για τα καθημερινά μας ψώνια, καλό είναι να ακολουθούμε ορισμένες χρήσιμες και δοκιμασμένες συμβουλές για να μην παρασυρόμαστε σε αχρείαστες αγορές. Πώς;

Πηγαίνετε με γεμάτο στομάχι

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ φαγωμένοι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρετε επιπλέον ψώνια. Στο τέλος θα συνειδητοποιήσετε πως δε τα είχατε και τόσο ανάγκη και συνάμα θα χαλάγατε και παραπάνω χρήματα για να τα πάρετε.

Χρησιμοποιήστε τα κουπόνια

Σίγουρα θα σας έχουν έρθει στο σπίτι εκπτωτικά κουπόνια, πόσο μάλλον εάν είστε μέλος σε κάποιο περιοδικό ή σύλλογο. Τα κουπόνια εκτός από το να σας τα στέλνει το περιοδικό μπορείτε να τα βρείτε και πάνω στα ίδια τα τρόφιμα την ώρα που ψωνίζετε. Αξιοποιήστε τα λοιπόν και μη χάνετε χρόνο. Είναι μια καλή ευκαιρία να γλιτώσετε χρήματα και να πάρετε το προϊόν φθηνότερα.

Κάντε έρευνα αγοράς

Πριν ξεκινήσετε τα ψώνια σας κάντε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ και πραγματοποιείστε έναν έλεγχο στις τιμές. Σίγουρα σε κάποια προϊόντα θα βρείτε και προσφορές ή εκπτώσεις. Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξετε τη μάρκα, μπορείτε να διαλέξετε τη καλύτερη προσφορά και να κάνετε τη καλύτερη οικονομική επιλογή για εσάς.

Κάντε μια λίστα

Πριν φύγετε από το σπίτι για το σούπερ μάρκετ κάντε ένα έλεγχο στα ντουλάπια του σπιτιού και δείτε τι σας λείπει. Έπειτα σημειώστε αυτά που σας λείπουν σε ένα χαρτάκι και πάρτε το μαζί σας στο σούπερ μάρκετ. Έτσι θα ψωνίσετε μόνο τα απαραίτητα κα όσα το σπίτι σας έχει ανάγκη και δε θα κάνετε περιττά έξοδα.

Περπάτημα ή ποδήλατο

Μη πάρετε το αυτοκίνητο σας για να πάτε για ψώνια, προτιμήστε να περπατήσετε ή εάν θέλετε να γυμναστείτε κιόλας πηγαίνετε με το ποδήλατο. Με τον τρόπο αυτό δε θα αγοράσετε πολλά πράγματα, καθώς μετά δεν θα έχετε με ποιο τρόπο να τα κουβαλήσετε αφού θα είναι βαριά. Έτσι θα αναγκαστείτε να κάνετε λιγότερα ψώνια και να αγοράσετε μόνο τα απαραίτητα.

Πάρτε καλάθι αντί για καρότσι

Όταν μπείτε στην είσοδο του σούπερ μάρκετ υπάρχουν δυο τρόποι για να ψωνίσετε, είτε με καρότσι είτε με καλάθι. Εσείς επιλέξτε το καλάθι. Το καλάθι χωράει λιγότερα πράγματα και έτσι θα αγοράσετε μόνο τα απαραίτητα.

Συντάκτης: Παναγιώτα Αποστολοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.