Συμβουλές για φυσικό και σωστό μακιγιάζ με contouring

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Το contouring αποτελεί τεχνική μακιγιάζ που υπόσχεται ωραία σκιαγραμμένο πρόσωπο, με πιο θερμή απόχρωση. Ακολουθούν συμβουλές για σωστό contouring.

Το περίγραμμα/contouring έχει γίνει mainstream. Παλιότερα μόνοι makeup artists σε διαδρόμους πασαρέλας μπορούσαν να το τελειοποιήσουν και απαιτούσε ειδικό φωτισμό. Αλλά τώρα δεν μπορείτε να μπείτε σε κατάστημα μακιγιάζ χωρίς να δείτε μια μεγάλη γκάμα από contouring kits. Απλώς ρίξτε μια ματιά σε φωτογραφίες και βίντεο στο YouTube και στο Instagram. Εάν πρόκειται να κάνετε contouring, θα πρέπει να το κάνετε σωστά, διαφορετικά μπορεί να φαίνεται άσχημο και αμήχανο.

Βρήκαμε μερικές συμβουλές για εσάς για να κάνετε το τέλειο contouring, αλλά να φαίνεται φυσικό και ομοιόμορφο

Τι είναι το contouring;

Συμβουλές για φυσικό και σωστό μακιγιάζ με contouring

Στο contouring χρησιμοποιούνται φωτεινές και σκοτεινές αποχρώσεις, για να επιτευχθεί απομίμηση της επίδρασης του φωτός που πέφτει στο πρόσωπο, δίνοντας σχήμα ή  προβάλλοντας μια συγκεκριμένη περιοχή. Έχει να κάνει με την ενίσχυση ή τον χειρισμό της δομής του προσώπου με το μακιγιάζ. Ο στόχος είναι να το κάνει ρεαλιστικό, ώστε το μακιγιάζ να μην είναι αισθητό. Ακριβώς όπως το γέμισμα των φρυδιών ή η προσθήκη βλεφαρίδων, έχει να κάνει με την ψευδαίσθηση και την κατανόηση των βασικών στοιχείων του χρώματος, του φωτός και της υφής. Όπου τοποθετείται το χρώμα σας στο πρόσωπο, θα καθορίσει πώς φαίνεται η τελική εφαρμογή.

Το σωστό σχήμα

Επιλέξτε μια ελαφρύτερη σκιά, όταν θέλετε ανύψωση. Ένα ανοιχτό χρώμα ανοίγει κάτι ή κάνει κάτι να φαίνεται μεγαλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για ένα προϊόν που έχει λάμψη.Τα πιο ανοιχτά χρώματα ή ένα προϊόν που αντανακλά το φως πρέπει να χρησιμοποιούνται στα υψηλότερα σημεία του προσώπου ή όταν πρέπει να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει κοντό μέτωπο ή επίπεδο πηγούνι, η προσθήκη φωτός σε μια περιοχή θα δώσει ισορροπία, πλάτος ή μήκος. Ένα πιο σκούρο χρώμα θα κάνει κάτι να φαίνεται βαθύτερο ή μικρότερο. Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα εφαρμόστε ματ υφές και χρησιμοποιήστε τις λαμπερές αποχρώσεις μόνο για τις ειδικές εξόδους σας.

Επιλογή χρώματος

Όταν επιλέγετε τη σκιά του περιγράμματος, μείνετε μακριά από πολύ ζεστά ή πολύ κόκκινα χρώματα και αποφύγετε τη χρήση μπρονζέ. Πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα που να δίνει την ψευδαίσθηση της πραγματικής σκιάς. Θέλετε δροσερούς τόνους από γκρι, καφέ-μπεζ, γκρι ή ακόμα και ένα ελαφρύτερο, κορεσμένο μαύρο. Από το ανοιχτότερο έως το πιο σκούρο δέρμα, αυτές οι δροσερές αποχρώσεις θα μοιάζουν με φυσικές σκιές – όχι μακιγιάζ. Για πιο φυσικό περίγραμμα, χρησιμοποιήστε μια μαλακή ροζ σκιά ή μια πιο σκούρα  πούδρα. Η επιλογή ενός προϊόντος δύο ή τριών αποχρώσεων πιο σκούρου από τη δική σας επιδερμίδα θα επιτύχει το πιο φυσικό περίγραμμα.

Ενυδατικές κρέμες και πούδρα

Η σωστή φόρμουλα είναι απαραίτητη για το τέλειο περίγραμμα. Οι πούδρες θα δώσουν ένα πιο ματ φινίρισμα, ενώ οι κρέμες θα φαίνονται πιο δροσερές. Δοκιμάστε να συνδυάσετε μια πούδρα για περίγραμμα σε συνδυασμό με μια κρέμα για επισήμανση. Αυτό θα μαλακώσει τη γραμμή μεταξύ των αποχρώσεων και θα δημιουργήσει μια εμφάνιση που θα αφήσει όλους να πιστεύουν ότι αυτή είναι η φυσική δομή των οστών σας.

Βάλτε φυσικό ρουζ

Η προσθήκη ρουζ δίνει στο δέρμα πιο φυσικό φινίρισμα. Εφαρμόστε ένα ροζ ή κόκκινο ρουζ που λειτουργεί για την επιδερμίδα σας στο μήλο του μάγουλου για να μιμηθείτε το κοκκίνισμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν τόνο σε ροδακινί, κοραλί ή πορτοκαλί στο υψηλό σημείο του ζυγωματικού. Κάτω από το ζυγωματικό πρέπει να εφαρμόζεται ρουζ ή πούδρα. Πιέστε καφέ απόχρωση προς τα πάνω στο ζυγωματικό αντί να τραβήξετε προς τα κάτω. Αυτός ο συνδυασμός των τριών χρωμάτων θα σας δώσει μια πολύ φυσική έξαψη στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει το σχήμα που θέλετε να επιτύχετε.

Τελειοποιήστε με highlighter

Συμβουλές για φυσικό και σωστό μακιγιάζ με contouring

Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας εφαρμόζοντας highlighter στο μέτωπο, κάτω από το κέντρο της μύτης, στο υψηλότερο σημείο του ζυγωματικού, στο πηγούνι και σε οποιοδήποτε εκτεθειμένο σημείο, όπως ο ώμος ή το ντεκολτέ. Εάν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο, τώρα είναι η ώρα.

Ακόμα και αν δεν έχετε contouring kit, δεν χρειάζεται να αγοράσετε. Μπορείτε να το πετύχετε με οποιαδήποτε κατάλληλη εφαρμογή πούδρας, σκιάς ματιών ή φρυδιών. Όλα εξαρτώνται από εσάς και την ικανότητά σας να δημιουργείτε ψευδαίσθηση.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.