Σχολεία καθάρισαν το ρέμα Θ. Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Flowmagazine

Μαθητές και καθηγητές του 14ου γυμνασίου-λυκείου και 19ου γυμνασίου, εθελοντές, ενεργοί πολίτες και στελέχη της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας προχώρησαν την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του ρέματος Θ. Σοφούλη, στον ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης, με βασικό σύνθημα «Αλλάζω την πόλη μου, προσέχω την Γειτονιά μου».

Οι ενεργοί πολίτες και οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, καθάρισαν το ρέμα και τους χώρους παραπλεύρως των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντάς της μια ανθρώπινη, καθαρή όψη, με προσωπική δουλειά, μεράκι και κέφι. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σάρωμα, πλύση και καθαρισμός φρεατίων, πεζοδρομίων, δρόμων και του περιβάλλοντος χώρου των παρακείμενων σχολικών μονάδων ενώ τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με χάπενινγκ, φαγητό και μουσική, εντός του ρέματος Σοφούλη από τους μαθητές και τους εθελοντές της 5ης Κοινότητας. Στους συμμετέχοντες δόθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες συντόνισαν την όλη προσπάθεια, για αποψιλώσεις, συλλογή ογκωδών, κλπ.

«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις στο πλαίσιο γενικευμένων εξορμήσεων καθαρισμών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ώστε εκτός από την καθημερινή προσπάθεια για όμορφη και καθαρή Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλες ειδικές περιπτώσεις. Χρειάζεται οι δημότες να συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική συνευθύνη να χαρακτηρίζει την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες τους» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…