Σχέσεις εξ’ αποστάσεως

Συντάκτης: Γιάννης Παραδείσης

Οι σχέσεις από απόσταση είναι κατά γενική ομολογία ένα δύσκολο κεφάλαιο στην ζωή των ανθρώπων. Και ναι, είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις οπτική επαφή τους συντρόφου σου και δεν μπορείς να ζήσεις ολοκληρωμένα μια σχέση όπως θα την ζούσες αν ήσουν κοντά με το σύντροφό σου.

Για αυτό το λόγο σχηματίζεται μεγάλη ένταση υπάρχουν αντιζηλίες εκατέρωθεν των δύο πλευρών, τα νεύρα είναι τεταμένα, η ανασφάλεια που νιώθουμε είναι έντονη. Αυτά είναι άκρως φυσιολογικά. Εσείς όσο και δύσκολο να σας ακούγεται, αυτό πρέπει να παρατηρήσετε την συμπεριφορά σας, να την αναγνωρίσετε και να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι ώστε να μετριάζονται όσο είναι εφικτό αυτά τα συναισθήματα χωρίς να σπέρνετε την καταστροφή.

Να ξέρετε κάτι, αν ο σύντροφός σας σάς αγαπάει αληθινά και σας το δείχνει με διάφορους τρόπους, από τον πιο απλό όπως ένα δωράκι, μια γλυκιά κουβέντα, μέχρι και την κίνηση να έρθει να σας βρει, μην χαραμίσετε αυτήν τη σχέση στον πρώτο καυγά και στα πρώτα πείσματα. Οι καυγάδες σε λογικά πλαίσια όταν γίνονται, σημαίνει ότι η σχέση είναι υγιής και προσπαθεί το έτερον ήμισυ με κάποιους ανορθόδοξους μερικές φορές τρόπους και με κάποια πείσματα να επικοινωνήσει μαζί σας και να του δείξετε παραπάνω προσοχή, αγάπη και φροντίδα. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για αυτό.

Τα σημάδια θα ήταν ανησυχητικά όταν υπάρξει αυτή ή έντονη απάθεια και η σιωπή… Όταν είναι εξευτελιστικά ήρεμη η σχέση σου, εκεί είναι φως φανάρι ότι αιμορραγεί η σχέση… Μην φτάσεις εκεί! Οι σχέσεις απαιτούν θυσίες, χρόνο και χρήμα. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να μπεις και να παλέψεις μέσα στην αρένα μέχρι τέλους.

Τα καλά νέα είναι ότι σύμμαχός σε αυτήν σου την προσπάθεια είναι η τεχνολογία. Με ένα απλό μήνυμα στο κινητό, μία δωρεάν κλήση στο viber ή ένα μήνυμα στο messenger και μια βίντεο-κλήση στο Skype σου δίνεται η δυνατότητα να ξεγελάσεις τον πόνο που νιώθεις και την απόσταση και να έρθεις σε επαφή λεκτική και οπτική με τον σύντροφό σου.

Και αυτό είναι μια προσωρινή λύση. Πρέπει να σχεδιάζεις εκπλήξεις ώστε να μην βαριέται η κοπέλα σου ή το αγόρι σου. Ένα δωράκι, μια ευχετήρια κάρτα, ένα μπουκέτο λουλουδιών ή ένα ταξίδι με τον σύντροφό σου αναπτερώνουν το ηθικό και περνούν σε άλλο επίπεδο τη σχέση. Είναι σημάδια υγιούς σχέσης και είναι αυτονόητα.

Αλλά και πάλι δεν αρκούν αυτά . Η ζωή είναι σαν τη ρουλέτα. Αν δεν ρισκάρεις  δεν θα μάθεις. Να ρισκάρεις με την προϋπόθεση όμως ότι το άτομο που αγαπάς σου έχει δώσει τα τεκμήρια ότι έχει τις προοπτικές και το προφίλ για εξέλιξη και γιατί όχι και γάμο!

Όμως αυτά δεν θέλουν βιασύνες. Φαίνονται σε βάθος χρόνου. Και αν κάποιο άτομο διαφωνήσει μαζί σου και γυρίσει μην το αφήσεις! Αξίζει να του αφιερώσεις πολύ παραπάνω χρόνο. Οι συμπεριφορές δεν φαίνονται στις ανάλαφρες φάσεις και στα όμορφα. Αποδεικνύουν την αξία τους κυρίως στα δύσκολα. Για αυτό εκεί μπορείς να δεις αν ο άλλος \ η άλλη αξίζει.

Και πάλι όταν πάρεις την πρωτοβουλία να το ξεκινήσεις, πρέπει να είσαι σίγουρος/ σίγουρη για το τι πας να κάνεις και να έχεις την ευθύνη να το διεκδικήσεις έως τέλους. Γιατί αν το αφήσεις, μπορεί και να το μετανιώσεις μετέπειτα και να πληγωθείς αφήνοντας συναισθηματικά κατάλοιπα και  στον σύντροφό σου. Για αυτό να κάτσεις να θεωρήσεις τα θέλω σου τις προτεραιότητες σου και αν πραγματικά αγαπάς τον άλλον με τα υπέρ και τα κατά. Και επίσης κάτι σημαντικό : ποτέ μα ποτέ μην συγκρίνεις τη σχέση σου με μια προηγούμενη. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρει και δεν υπάρχει όμοιός του στον κόσμο με αυτόν.

Βάζε πρόγραμμα στη ζωή σου με το άλλο σου μισό και να μην περνά ώρα που να μην τον πάρεις ένα τηλέφωνο να του πεις μια γλυκιά κουβέντα,  και γενικά να τρέφεις μια ειλικρίνεια και μια εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το ένα κομμάτι και το άλλο, να βάζεις καθημερινά στόχους απλούς που να προσπαθείς να τους υλοποιείς κάθε μέρα με το άλλο σου μισό.

Όποια και να είναι η κατάσταση η δική σας, αν το θέλεις πραγματικά και τον\την αγαπάς, τα οποιαδήποτε εμπόδια που υπάρχουν στην ζωή σας παρακάμπτονται.

Να είστε υγιείς , με αισιοδοξία αγάπη και ελπίδα!

Συντάκτης: Γιάννης Παραδείσης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr