Συνταγή: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πέστο

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Κάτι ο καιρός, κάτι το lockdown και οι αμέτρητες ώρες που περνάμε μέσα στο σπίτι, επόμενο είναι να έχει ανοίξει η όρεξή μας, και να το έχουμε ρίξει στα μαγειρέματα! Πάμε λοιπόν να δούμε πώς μπορείς να φτιάξεις αυτή την πεντανόστιμη μακαρονάδα με κοτόπουλο και πέστο!

Για τους μακαρονάδες της παρέας, έχω μια πανεύκολη και γευστική μακαρονάδα με κοτόπουλο και πέστο. Θα σου πάρει λιγότερο από 30 λεπτά και θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. 

Κι αν δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις μέχρι τώρα πέστο, πρόκειται για ένα ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το τυρί πεκορίνο ή την παρμεζάνα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. Πένες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι Mozzarella
  • 1/2 φλιτζάνι πέστο ( Δες πώς να φτιάξεις σπιτικό πέστο εδώ)
  • φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και πετάμε τα υγρά από το τηγάνι.
  3. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στο μάτι και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μαγειρεύουμε για περίπου τρία λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος, και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πέστο και τα τυριά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και μαύρο πιπέρι.

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου,

Influence:

Αγαπώ τη μόδα, τρελαίνομαι για καθετί που σχετίζεται με τον χώρο αυτό, τους μεγάλους οίκους, μεταξύ άλλων Versace, Gucci, Fendi, και τις πρωτεύουσες της μόδας…