Συνταγές για νόστιμα πέστο

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Στην ιταλική κουζίνα θα βρείτε αμέτρητες συνταγές για πέστο που ταιριάζουν στα ζυμαρικά. Πέστο με βασιλικό και αβοκάντο, πέστο με φιστίκια και μέντα, παντζάρια με καρύδια… Επιλέξτε μια από τις τρείς συνταγές ώστε την επόμενη φορά να φτιάξετε μια υπέροχη μακαρονάδα με πέστο από τα χεράκια σας.

Βασιλικός με αβοκάντο

Υλικά

1 φλ. βασιλικό

½ αβοκάντο, καθαρισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. φιστίκια

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερο)

¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε μέσα στο μούλτι το αβοκάντο, το βασιλικό, τα φιστίκια και το λεμόνι.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Προσθέτετε νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ και προσθέτετε την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο να προστεθεί στα ζυμαρικά.

*Σε αυτή τη συνταγή δεν προσθέτετε λάδι καθώς το αβοκάντο είναι λιπαρό από μόνο του. Επίσης δεν αλατίζετε πολύ επειδή στο τέλος θα προσθέσετε την παρμεζάνα η οποία έχει από μόνη της αλάτι.

Πέστο με φιστίκια και μέντα

Υλικά

½ φλ. φιστίκια

1 σκελίδα σκόρδο

5 φύλλα μέντας

½ κ.γλ. αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε στο μούλτι τα φιστίκια, το σκόρδο, τα φύλλα μέντας και το αλάτι.
  • Χτυπάτε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε.
  • Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ για να το σερβίρετε μαζί με τα ζυμαρικά σας.

Πέστο με πατζάρια και καρύδια

Υλικά

1 μεγάλο πατζάρι βρασμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. καρύδια

2-3 κ.σ. λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε το παντζάρι και το ρίχνετε μέσα στο μούλτι μαζί με τα καρύδια, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
  • Χτυπάτε καλά και ρίχνετε το πέστο παντζαριού μέσα στα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε.

*Είναι ιδανική συνταγή για ένα ρομαντικό δείπνο!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.