Συνταγές για να αγαπήσετε το αβοκάντο

Συντάκτης: Flowmagazine

Ακόμα και αν δεν σας αρέσει το αβοκάντο, οι συνταγές αυτές θα σας κάνουν να απολαύσετε τη λεπτή γεύση του.

Πικάντικο αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ακόμα πιο ωραίο όταν γίνεται καυτερό. Τρίβουμε το αβοκάντο, βάζουμε ελαιόλαδο και αλάτι και το ψήνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτα και σάλτσα (όσο πιο καυτερή, τόσο καλύτερα).

Γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Λιώνουμε το αβοκάντο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κόλιανδρο. Ανακατεύουμε με χυμό λάιμ και κύμινο.

Τηγανητό με αβγά

Τηγανίζουμε τα αυγά και αφαιρώντας  από το τηγάνι βάζουμε σε αυτό τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτουμε φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε μαζί με τα αυγά.

Στη σχάρα με τυρί, ζαμπόν και ψωμί

Για να πετύχουμε αυτόν τον απίθανο γευστικό συνδυασμό, βάζουμε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως στη σχάρα, προσθέτουμε τσένταρ και ζαμπόν και βάζουμε άλλη μία φέτα από πάνω. Όταν ψηθεί, ανοίγουμε το σάντουιτς και προσθέτουμε το αβοκάντο σε φέτες.

Καραμελωμένο αβοκάντο

Χτυπάμε δυο αβοκάντο μαζί με ένα κουτί γάλα καρύδας και χυμό γκρέιπφρουτ. Βάζουμε μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή

Πίτσα με αβοκάντο και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

1 ½  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την πίτσα,

½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λίγο αλάτι,

2 ώριμα αβοκάντο,

½ πιπεριά jalapeño ψιλοκομμένη,

4-6 φύλλα βασιλικού κομμένα,

 ζύμη πίτσας,

λίγο αλεύρι,

2 ντοματίνια κομμένα κατά μήκος και 1 μπάλα μοτσαρέλα.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260 βαθμούς, βάζοντας μέσα το σκεύος που θα ψήσουμε την πίτσα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτοντας κρεμμύδια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε συχνά για 5-10 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά όταν τα κρεμμύδια αρχίσουν να γίνονται καφετιά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε, τη πιπεριά jalapeno και τα φύλλα βασιλικού, και τα ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη ζύμη της πίτσας σε μια επιφάνεια που έχει πασπαλιστεί με αλεύρι και την ανοίγουμε τα χέρια ή με πλάστη, μέχρι να φτάσει τα περίπου 25 εκατοστά.

 Βάζουμε στις άκρες λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ξεκινάμε με στρώσεις απλώνοντας πρώτα κομμάτια μοτσαρέλα, μαζί με κάποια κομμάτια από τα ντοματίνια.

Την ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Τη βγάζουμε και προσθέτουμε τα αβοκάντο, τα κρεμμύδια και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε τις άκρες τις να ροδίσουν.

Πηγή

Brownies με αβοκάντο

Χρόνος προετοιμασίας: 10′

Χρόνος μαγειρέματος: 25′

Υλικά για 10-12 brownies

2 μέτρια αβοκάντο (ή 1 μεγάλο)

1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

3 αβγά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ℃. Βάζουμε στο μίξερ τα αβοκάντο, το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι) και το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και χτυπάμε τα τρία αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Λαδώνουμε το ταψί με λίγο λάδι καρύδας, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις κρυώσει εντελώς, το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…