Συνήθειες ζευγαριών με έντονη σεξουαλική ζωή

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Κάθε μακροχρόνιος δεσμός συναντά το ζενίθ και το ναδίρ της ερωτικής του ζωής. Υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων είναι ελάχιστη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται λιγότερο επιθυμητοί από τον σύντροφό τους. Η ομαλή πορεία της ερωτικής ζωής τους μπορεί να ανακάμψει, κυρίως μέσα από τις συμβουλές των ειδικών σε ζητήματα του σεξ, οι οποίοι περιγράφουν τις συνήθειες που παρατηρούνται στα ζευγάρια τα οποία χαίρονται έντονη και φλογερή ερωτική ζωή.  Πρόκειται για ερωτικούς συντρόφους οι οποίοι:

Αποδέχονται τα προβλήματα

Όπως και η ζωή, έτσι και το σεξ δε γίνεται να είναι τέλειο.

Τα ζευγάρια που απολαμβάνουν συχνή ερωτική επαφή δεν αναζητούν την ιδανική περίσταση και τις κατάλληλες συνθήκες: δεν περιμένουν να πάνε διακοπές , ούτε περιμένουν πότε θα λείπουν τα παιδιά από το σπίτι. Η καθημερινότητα άλλωστε, τα περικλείει όλα: εργασιακό άγχος, οικογενειακό άγχος και κάθε είδους ανησυχία που συνεπάγεται ένα σπίτι. Οι σύντροφοι λοιπόν που έρχονται συχνά σε ερωτική επαφή αξιοποιούν ακόμη και τις λιγότερο ιδανικές στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Δεν είναι σεξουαλικά εγωιστές 

Όσο και αν είναι εύκολο κανείς να παρασυρθεί από το πάθος της στιγμής, η ερωτική επαφή είναι καλύτερη όταν και οι δύο σύντροφοι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του άλλου στο κρεβάτι. Η σεξουαλική επαφή δεν αφορά αποκλειστικά τον έναν από τους δύο. Όταν λοιπόν συνευρίσκονται, τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή  αφουγκράζονται τις ανάγκες του συντρόφου τους στο κρεβάτι. Είναι συντονισμένοι και επικοινωνούν.

Αγαπούν το σώμα τους

Προτού κανείς αγαπήσει τον σύντροφό του, προϋπόθεση είναι να αγαπήσει κάθε σημείο του δικού του σώματος και να είναι άνετος με αυτό. Οι σύντροφοι που είναι απαλλαγμένοι από τα άγχη σχετικά με την εμφάνιση, τη μυρωδιά και αίσθηση του σώματός τους, αφήνονται στην απόλαυση της συντροφικής τους ζωής.

Συνήθειες ζευγαριών με έντονη σεξουαλική ζωή

Εμπιστεύονται τον σύντροφό τους

Ένα κοινό συστατικό στοιχείο, όχι μόνον της καλής σεξουαλικής ζωής αλλά και του ευτυχισμένου γάμου, είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη. «Είναι αδύνατον να επιτευχθεί εξαιρετική ερωτική ζωή όταν υφίστανται ζητήματα εμπιστοσύνης», σύμφωνα με τον ειδικό Overstreet. «Η εμπιστοσύνη συνδέεται στενά με τη συναισθηματική εγγύτητα και η απουσία της μίας επιδρά στην άλλη». Τα ζευγάρια που έχουν εξομαλύνει τα ζητήματα εμπιστοσύνης απολαμβάνουν ελεύθερα τη μεταξύ τους εγγύτητα».

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξουαλική υγεία: πώς να τη διατηρήσουμε εφ’ όρου ζωής

______________________

Δεν εξαρτώνται από την ερωτική διάθεση

Τα ζευγάρια που χαίρονται την σεξουαλική τους ζωή δε βασίζονται στο πότε θα βρίσκονται στην κατάλληλη ερωτική διάθεση. Ειδικά όταν το ζευγάρι έχει παιδιά και απαιτητικό πρόγραμμα, είναι αρκετά σπάνιο να υπάρχει η ερωτική διάθεση. «Αν δεν έχετε διάθεση για σεξ, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με προκαταρκτικά», συμβουλεύει ο Richmond. Κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες, για της οποίες η διέγερση προηγείται της ερωτικής επιθυμίας.

Είναι πρόθυμοι για διασκέδαση

Τα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια, ενδέχεται να βιώσουν  εξασθένιση της σεξουαλικής έντασης, ιδιαίτερα όταν η ερωτική επαφή έχει λάβει μία προβλεπόμενη πορεία. Τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή διασκεδάζουν στο κρεβάτι, χωρίς να είναι αναγκαίο η ερωτική επαφή να είναι εξαιρετικά αισθησιακή. Μπορεί να περιλαμβάνει το φλερτ, το γέλιο και τη διασκέδαση. Ορισμένες φορές, ο πιο όμορφος τρόπος να κάνει σεξ ένα ζευγάρι είναι ο πιο φυσικός, και είναι καλό οι σύντροφοι να ενδίδουν σ’ αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…