Συνέντευξη με τον καλλιτέχνη της hip hop, “12ο Πίθηκο”

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Συνέντευξη με τον καλλιτέχνη της hip hop, 12ο ΠίθηκοΟ Άκης ή “12ος Πίθηκος” αποτελεί μια από τις γνωστότερες παρουσίες στη σκηνή του hip hop. Έρχεται από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και ασχολείται με αυτό το είδος μουσικής από το 1996, όχι μόνο με το τραγούδι αλλά με την όλη φιλοσοφία της hip hop. Δεν είναι τυχαίο που ήταν μέλος της πρώτης ομάδας break dance που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, την freakstyle rockers αλλά και την έντονη ενασχόληση με τα γκράφιτι.

Για την αγάπη του τόσο για το χορό όσο και το τραγούδι έχει γράψει ξεχωριστή ρίμα: «Αν δεν ήμουν mc δεν θα μπορούσα να μιλήσω και αν δεν ήμουν bboy ούτε να περπατήσω». Το ψευδώνυμό του έχει να κάνει με την αγάπη του για τους πιθήκους και το γεγονός ότι από μικρός του άρεσε να σκαρφαλώνει. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Η εμμονή μου είναι τέτοια που δεν έχω αφήσει ντοκιμαντέρ για ντοκιμαντέρ. Κάποιον ρόλο έπαιξε και η ταινία “12 πίθηκοι”».

Το flowmagazine.gr μίλησε μαζί του στα πλαίσια του 5ου Athens Hip Hop Festival. Η συζήτηση έγινε πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στη σκηνή.

– Πώς σας φάνηκε η ατμόσφαιρα του 5ου Athens Hip Hop Festival;

– Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο φεστιβάλ. Το όλο event είναι τρομερό! Έχει μαζευτεί ήδη πολύς κόσμος.

Συνέντευξη με τον καλλιτέχνη της hip hop, 12ο Πίθηκο

– Η hip hop σκηνή ήταν στο απόγειό της τη δεκαετία του ’90. Τι πιστεύεις ότι γίνεται σήμερα;

– Πιστεύω πως παρά τη δημοτικότητα που είχε το ’90 η hip hop βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο σήμερα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του Internet. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που με ένα κλικ μπορείς να τα ακούσεις. Παρόλα αυτά όμως έχει και τα αρνητικά του. Εκτός από τις πωλήσεις δίσκων, ο κόσμος δεν ψάχνει πλέον να ανακαλύψει μόνος του καλλιτέχνες και νέα τραγούδια.

– Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σας στη σκηνή αυτού του φεστιβάλ;

– Γίνεται ένα show με το group μου από Θεσσαλονίκη, που θα συνδυάζει μουσική και χορό. Ασφαλώς συμμετέχω και εγώ καθώς αγαπώ το χορό. Θέλω το κοινό του φεστιβάλ να δει κάτι ξεχωριστό που θα τους μείνει.

– Δισκογραφικά να περιμένουμε κάτι;

– Ο καινούργιος μου δίσκος θα βγει στις 12 Δεκεμβρίου (12/12/12). Θα είναι διπλό CD με 12+12 κομμάτια. Και ο τίτλος του δίσκου θα είναι “12”!

Συνέντευξη με τον καλλιτέχνη της hip hop, 12ο Πίθηκο– Το flowmagazine.gr προάγει τη θετική στάση ζωής. Ποιο είναι το θετικό μήνυμα που θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο;

– Βλέπω τριγύρω μου μια προσπάθεια από πολλούς για να γίνει ο κόσμος μίζερος. Παρά τις δυσκολίες των ημερών οικονομικές και κοινωνικές μην τους αφήσετε να σας πάρουν το χαμόγελο. Θα υπάρχουν πάντα κοντά σας δικά σας άτομα και άνθρωποι που σας αγαπάνε. Στις πιο δύσκολες στιγμές λοιπόν, μην τους επιτρέψετε να σας ρίξουν.

Όταν ο «12ος» ανέβηκε στη σκηνή το κοινό έκανε σαν τρελό. Το σόου που μας ανέφερε πήρε σάρκα και οστά. Παρακολουθήσαμε θεαματικό breakdance καθώς και την ερμηνεία του σε αγαπημένα τραγούδια όπως «10 κανόνες» και «Υπήρχαν πράγματα» με το κοινό να συνοδεύει σιγοτραγουδώντας τους στίχους.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr