Συνδέονται οι πολεμικές τέχνες με τη θρησκεία;

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μία από τις πιο συχνές κατηγορίες που δέχονται οι πολεμικές τέχνες, είναι πως επιδρούν αρνητικά στο θρησκευτικό συναίσθημα των ασκουμένων σε αυτές. Έχουν δεχθεί αρκετές φορές κατηγορίες πως ασκούν προσηλυτισμό και πως μυούν τον άνθρωπο στη θρησκεία της χώρας από την οποία κατάγεται η εκάστοτε πολεμική τέχνη. Πόσο αυτό είναι αλήθεια;

Θρησκευτικότητα και πολεμική τέχνη

Οι πολεμικές τέχνες, είναι γνωστό, κατάγονται από διάφορες Ασιατικές χώρες οι οποίες ασπάζονται διάφορες θρησκευτικά δόγματα. Όμως, δεν επιθυμούν, παρά το στέρεο πνευματικό τους υπόβαθρο, να προσηλυτίσουν έναν άνθρωπο σε αυτή. Ο σκοπός των πολεμικών τεχνών είναι η ικανότητα του ανθρώπου να προστατεύει τον εαυτό του, να καλλιεργήσει διάφορες πνευματικές αρετές και να μάθει μυστικά για τη θαυμαστή λειτουργία του σώματός του.

Οι πολεμικές τέχνες καλλιεργούν σε έναν άνθρωπο την αυτογνωσία, η οποία τον καταστεί ικανό όχι μόνο να μην απαρνηθεί τη θρησκευτική του ταυτότητα αλλά, τουναντίον, να γίνει περισσότερο ικανός στο να την προσδιορίσει. Δυστυχώς, όμως, διάφοροι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται εκτός αυτού του χώρου εξαπολύουν εναντίον τους διάφορες κατηγορίες και λασπολογία.

Η ελευθερία και ο σεβασμός είναι βασικό γνώρισμα των πολεμικών τεχνών. Ελευθερία με την έννοια της αποδοχής απέναντι στη διαφορετική ψυχοσύνθεση και αντίληψη του κάθε ανθρώπου και στο σεβασμό οποιουδήποτε στοιχείου-συνεπώς και της θρησκείας- που περικλείει η ταυτότητά του. Η πολεμική τέχνη προσεγγίζει με σεβασμό τον άνθρωπο που επιθυμεί να τη μάθει, δεν επιθυμεί να τον υποδουλώσει πνευματικά, αλλά ούτε και να τον εξαναγκάσει να απαρνηθεί την πίστη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…