Συνάντηση Γνώσης του Hellenic Coaching Association / EMCC Greece με θέμα Ethical Challenges in Coaching

Συντάκτης: Flowmagazine

Στις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Γνώσης του  Hellenic Coaching Association / EMCC Greece με θέμα Ethical Challenges in Coaching.

Τα ηθικά διλήμματα, η αναγνώριση και η αποκωδικοποίηση καταστάσεων που εμπεριέχουν διλήμματα ηθικής είναι ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό για τους Coaches, Mentors, Εκπαιδευτές, Διευθυντές, Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Εισηγητής θα είναι ο David Clutterbuck, Co-founder and Special Ambassador to the European Mentoring & Coaching Council (EMCC), ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα ειδικά για αυτή την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον David, τα περισσότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι coaches μπορούν να θεωρηθούν πως εμπεριέχουν κάποιο ηθικό δίλημμα.  Αυτό προκύπτει, είτε όταν ως επαγγελματίες ζητείται να πράξουμε αντίθετα με το αξιακό μας σύστημα, είτε όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δικών μας αξιών.

Η μέθοδος για να αντιμετωπίσουμε θέματα με ηθική βάση κατά τον David ακολουθεί τα παρακάτω 6 βήματα:

  • Ανάλυση του ζητήματος
  • Ανάλυση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο προκύπτει το ζήτημα
  • Ανάλυση των συνεπειών
  • Εναλλακτικές γνώμες / οπτικές οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν
  • Εξισορρόπηση των επιχειρημάτων
  • Τελικός έλεγχος

Η συνάντηση θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, και θα περιλαμβάνει ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στο να πειραματιστούμε στην αναγνώριση και την αποκωδικοποίηση καταστάσεων που εμπεριέχουν διλήμματα ηθικής, και απευθύνεται σε Coaches, Mentors, Εκπαιδευτές, Διευθυντές, Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού και γενικότερα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται κατανοήσουν και να οριοθετήσουν τα ηθικά διλήμματα που ενδέχεται να προκύψουν εντός μιας σχέσης coaching ή mentoring.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 στις 18:30 στον ξενοδοχείο Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.hca.com.gr

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

Ο David Clutterbuck είναι ένας από τους πρωτοπόρους του Developmental Coaching και Mentoring και συνιδρυτής του European Mentoring & Coaching Council.Έχει γράψει πάνω από 65 βιβλία στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τίτλοι σχετικά με την Κουλτούρα Coaching και Team Coaching. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε τρία business schools. Ηγείται του διεθνούς δικτύου εξειδικευμένων συμβούλων mentoring και coaching – Coaching and Mentoring International.

https://www.davidclutterbuckpartnership.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…