Συμβουλές μόδας για να φαίνεστε υπέροχες σε κάθε φωτογραφία

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Ένα λάθος σύνολο μπορεί να χαλάσει μια ωραία φωτογραφία. Aς δούμε κάποιες συμβουλές, που θα σας κάνουν να φαίνεστε πάντα εκθαμβωτικές.

Σύμφωνα με τους celebrities, είναι διαφορετικό ένα σύνολο για φωτογράφιση και διαφορετικό για να βγεις για καφέ στην πραγματική ζωή. Και είναι αλήθεια, αφού πολλές φορές, όταν ένα αξεσουάρ ή ένα κομμάτι ρούχου λειτουργεί στη μια περίπτωση, δεν είναι κατάλληλο στην άλλη.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές μόδας για άψογες φωτογραφίες.

1. Φοράτε ανοιχτά χρώματα κοντά στο πρόσωπο

Η ομορφιά του προσώπου χάνεται διπλά σε σκουρόχρωμα σύνολα. Ακόμα και όταν θελήσετε να φορέσετε ένα total black σύνολο, προτιμήστε να το τονίσετε με την πινελιά ενός ανοιχτόχρωμου ρούχου. Όλα είναι κατάλληλα: το λευκό, το ροζ, το μπλε, το πορτοκαλί, το κίτρινο… Τα ανοιχτά χρώματα φωτίζουν το πρόσωπο και σας κάνουν να φαίνεστε πιο ξεκούραστες

2. Γυαλιά ηλίου

Μπορείτε να βρείτε γυαλιά ηλίου σε εκατοντάδες σχήματα και χρώματα. Αν έχετε βγει το προηγούμενο βράδυ, είστε κουρασμένες ή απλώς έχετε προτιμήσει να μη βαφτείτε -δεν είναι αναγκαστικό, εξάλλου- μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο σας ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Κρύβουν τα πάντα και παραμένετε στυλάτες.

3. Ανοικτή λαιμόκοψη

Η ανοικτή λαιμόκοψη κάνει τον λαιμό να φαίνεται πιο μακρύς και, επομένως, πιο γοητευτικός .Ο άνθρωπος έχει “εκπαιδευτεί” να εστιάζει στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αποκτάτε την τέλεια φωτογραφία, αλλά τραβάτε τα βλέμματα χωρίς να είστε προκλητικές και τα κατευθύνετε άμεσα στο πρόσωπό σας.

4. Απλά σχέδια

Κάνεις δεν διαφωνεί ότι τα σχέδια ομορφαίνουν τα ρούχα (floral και animal print). Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θέλετε, όταν κάποιος βλέπει τη φωτογραφία σας, να εστιάσει στο ρούχο, ώστε να καταλάβει το σχέδιό του· θέλετε το βλέμμα του πάνω σας. Γι’ αυτό, keep it simple. Μείνετε στο απλό, που είναι και κλασικό και πάντα μέσα στα πλαίσια της μόδας.

5. Παλτό στους ώμους

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι καθόλου.

Όταν επιλέγετε να τοποθετήσετε στους ώμους το μπουφάν, το παλτό ή οποιοδήποτε πανωφόρι, κρύβετε την επιφάνεια των ώμων, κάνοντας συγχρόνως τη σιλουέτα σας να φαίνεται ψηλότερη από ό,τι είναι. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ορατό όχι μόνο σε μια φωτογραφία αλλά και στην πραγματικότητα.

6. Καπέλα

Όλο και περισσότερες κοπέλες προτιμούν τα καπέλα πια, και με το δίκιο τους.

Φορώντας το καπέλο λίγο πιο πίσω από το μπροστινό μέρος της κεφαλής, δημιουργείται το halo effect, δηλαδή μια άλως, ένα «φωτοστέφανο», που βοηθάει στο να κεντράρει, να εστιάσει στο πρόσωπό σας αυτός που σας κοιτάζει ή βλέπει τη φωτογραφία σας. Επιπλέον, το καπέλο είναι μια καλή δικαιολογία για να κρύψετε οποιαδήποτε ατέλεια των μαλλιών σας.

7. Ρούχα με υφή

Η υφή κάνει τα ρούχα από ψεύτικη γούνα, δέρμα, φτερά, jean ή ακόμα και μια μάλλινη μπλούζα να φαίνονται πολύ πιο ακριβά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και βοηθάει να αποκτήσει παραπάνω ενδιαφέρον η φωτογραφία.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.