Συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό των «έξυπνων» συσκευών

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα «έξυπνα» κινητά και τα αξεσουάρ, τα οποία χρησιμοποιούν πολλές φορές σε καθημερινή βάση, δίνει με ανακοίνωσή της η Honor.

Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζει σχετική έρευνα η πλειονότητα των χρηστών (μέσοι χρήστες) αγγίζει το κινητό 2.617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει 5.427 φορές την ημέρα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε να κρατάμε καθαρές όλες εκείνες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπό μας.

Για την οθόνη των έξυπνων συσκευών, όπως αναφέρει η Ηonor:

  • Επιβάλλεται να καθαρίζουμε συχνά όλες τις «έξυπνες» συσκευές μας, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» ρολογιών (smart watches), ακόμα και των ακουστικών, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.

  • Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που δεν ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια χαρτοπετσέτα ή σε ένα πολύ απαλό πανί.

  • Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των «έξυπνων» συσκευών μας.

  • Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6 μέρη που απαγορεύεται να τοποθετείς το κινητό σου τηλέφωνο


Αν χρησιμοποιούμε θήκες για να προστατεύουμε τα κινητά μας, τότε είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε να τις κρατάμε καθημερινά καθαρές:

  • Ο καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.
  • Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τη συσκευή.
  • Η θήκη πρέπει να είναι στεγνή πριν τοποθετήσουμε ξανά τη συσκευή μας.

Ο καρδιολόγος-γιατρός εργασίας Ιωάννης Γκαμάζ, στον οποίο αποτάθηκε η Honor, αναφέρει: «Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας, να μην αλλάζεται ή δίνεται σε άλλους χρήστες. Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια, αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (laptop/κινητά/tablets) ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας».

Πηγή: newsbeast.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…