Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή Σεξ. Η λέξη μπορεί να προκαλέσει πληθώρα συναισθημάτων. Από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την ευαισθησία έως τη λαχτάρα, το άγχος και την απογοήτευση. Πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα συναισθήματα και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής.

Η κατανόηση του εαυτού σας ως σεξουαλικό ον, οι σκέψεις σας σχετικά με το τι συνιστά μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση και η σχέση σας με τον σύντροφό σας είναι βασικοί παράγοντες για την ικανότητά σας να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Συζήτηση

Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να μιλήσουν για το σεξ, ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Η γέννηση σεξουαλικών προβλημάτων, όπως συναισθήματα πόνου, ντροπής, ενοχής, μπορεί να σταματήσει εντελώς τη συνομιλία. Επειδή η καλή επικοινωνία είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος μιας υγιούς σχέσης, η καθιέρωση διαλόγου είναι το πρώτο βήμα, όχι μόνο για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, αλλά και για έναν στενότερο συναισθηματικό δεσμό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτού του ευαίσθητου θέματος.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή Υπάρχουν δύο τύποι σεξουαλικής συζητήσης: στο υπνοδωμάτιο ή σε άλλον τόπο. Είναι απολύτως σωστό να πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει στη μέση του έρωτα. Σε έναν ουδέτερο τόπο μπορείτε να συζητήσετε ευρύτερα ζητήματα, όπως προβλήματα οργασμού.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας για τις αλλαγές στο σώμα σας

Αν η εμμηνόπαυση έχει προκαλέσει ξηρότητα στον κόλπο σας, μιλήστε με τον σύντροφό σας. Είναι πολύ καλύτερο να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αντί να ερμηνεύει αυτές τις φυσικές αλλαγές ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Ομοίως, αν είστε άνδρας, εκφράστε τις προτιμήσεις σας και διάφορους προβληματισμούς σας χωρίς να αφήνετε τη σύντροφό σας να πιστεύει ότι δεν είναι αρκετά ελκυστική.

Μην εξισώνετε την αγάπη με τη σεξουαλική απόδοση

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα φροντίδας και τρυφερότητας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας για τις σεξουαλικές δυσκολίες σας. Επικεντρωθείτε στη διατήρηση συναισθηματικής και σωματικής οικειότητας στη σχέση σας. Για ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, ένα άλλο δυνητικά ευαίσθητο θέμα που αξίζει να συζητήσουμε είναι τι θα συμβεί μετά τον θάνατο ενός από τους εταίρους. Όσα απολαμβάνουν σε μια υγιή σεξουαλική ζωή, ο επιζών σύντροφος είναι πιθανό να θέλει να αναζητήσει σε έναν νέο σύντροφο. Εκφράζοντας την ειλικρίνειά σας σε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ και οι δύο είστε ακόμα ζωντανοί, θα σας ανακουφίσει από τυχόν ενοχή.

Δοκιμάστε διαφορετικές στάσεις

Αναπτύσσοντας ένα ρεπερτόριο από διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις όχι μόνο αυξάνετε το ενδιαφέρον για τον έρωτα, αλλά βοηθάτε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα.

Μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας

Συμβουλές για να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κατάλληλος χειρισμός κατά την αποκάλυψη μίας φαντασίωσης, διότι κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχει μία σημαντική διαφορά κατά τη διάρκεια που πλάθει το σενάριο στη σφαίρα της φαντασίας του και κατά τη στιγμή της πραγμάτωσής του, αλλά και ανάμεσα στις επιθυμίες του ενός με αυτές του συντρόφου του.

Κάνετε ασκήσεις Kegel

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ικανότητα με την άσκηση των μυών του πυελικού εδάφους. Για να κάνετε αυτές τις ασκήσεις, σφίξτε τους μυς που θα χρησιμοποιούσατε αν θέλατε να διακόψετε την ούρηση. Κρατήστε τη σύσπαση για δύο ή τρία δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το. Επαναλάβετε 10 φορές. Προσπαθήστε να κάνετε πέντε σετ την ημέρα. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, κατά την οδήγηση, στο γραφείο ή στην αναμονή σε μια τράπεζα.

Άσκηση, άσκηση, άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα είναι πρώτη και κύρια μεταξύ των υγιών συμπεριφορών που μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία σας. Επειδή η σωματική διέγερση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την καλή ροή του αίματος, η αερόβια άσκηση (η οποία ενισχύει την καρδιά σας και τα αιμοφόρα αγγεία) είναι ζωτικής σημασίας. Και η άσκηση προσφέρει μια πληθώρα από άλλα οφέλη για την υγεία, από τον εξορκισμό των καρδιακών παθήσεων, της οστεοπόρωσης και ορισμένων μορφών καρκίνου έως τη βελτίωση της διάθεσής σας και του ύπνου. Επίσης, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα συμβάλλει στην περιφερική αγγειακή νόσο, η οποία επηρεάζει τη ροή του αίματος στο πέος, την κλειτορίδα και τους κολπικούς ιστούς. Επιπλέον, οι γυναίκες που καπνίζουν τείνουν να περνούν στην εμμηνόπαυση δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι οι μη καπνίστριες.

Αλκοόλ με μέτρο

Μεγάλες ποσότητες αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να βλάψουν το συκώτι, οδηγώντας στην αύξηση της παραγωγής οιστρογόνων στους άνδρες. Στις γυναίκες, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει εξάψεις και να διαταράξει τον ύπνο, επιδεινώνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν ήδη στην εμμηνόπαυση.

Να είστε δημιουργικοί

Αναπτύξτε το σεξουαλικό ρεπερτόριό σας με πολλά σενάρια. Για παράδειγμα, αν έχετε συνηθίσει να κάνετε έρωτα το βράδυ του Σαββάτου, επιλέξτε το πρωί της Κυριακής. Πειραματιστείτε με νέες στάσεις, διαφορετικούς τόπους, δοκιμάστε ερωτικά παιχνίδια και σέξι εσώρουχα.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…