Συμβουλές διακόσμησης για να μεταμορφώσετε το νέο σας σπίτι

Συντάκτης: Flowmagazine

Μόλις μετακομίσατε στο νέο σας σπίτι για μια νέα αρχή και ανησυχείτε για τη διακόσμησή του; Μην ανησυχείτε, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν να μετακομίσουν και να αποκτήσουν ένα νέο σπίτι επειδή φοβούνται την όλη διαδικασία διακόσμησης και την εγκατάστασή τους στο νέο τους περιβάλλον. Σε μια τέτοια διαδικασία, είναι καλύτερο για εσάς να αναζητήσετε την έμπνευση και την καθοδήγηση για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, δίχως να σας καταβάλλουν οι υπερβολικές σκέψεις. Γι’ αυτό λοιπόν εμείς φροντίσαμε να σας παραθέσουμε μερικές σημαντικές συμβουλές για όλους εσάς που ξεκινάτε από το μηδέν τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Με μεγάλη χαρά θα ανακαλύψετε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στη διακόσμηση του σπιτιού σας, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού επαγγελματία. Να θυμάστε επίσης πως η διακόσμηση ενός νέου σπιτιού το οποίο βρίσκεται χωρίς επίπλωση αποτελεί μια πιο εφικτή διαδικασία για όλους εσάς που προσπαθείτε να οργανώσετε τους εσωτερικούς σας χώρους, επιλέγοντας το στυλ και το ύφος των αντικειμένων σας.

Γνωρίστε το στυλ διακόσμησής σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από τη διακόσμηση του νέου σας σπιτιού, είναι φυσικά το προσωπικό σας γούστο.

Είτε θέλετε να έχετε το ίδιο στιλ με το προηγούμενο σπίτι σας είτε θέλετε να να δοκιμάσετε κάτι τελείως διαφορετικό, τότε αυτή η συμβουλή είναι αρκετά σημαντική για εσάς.

Εάν έχετε ήδη σκεφτεί πώς θα σχεδιάζατε το σπίτι σας, τότε αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέξετε τη συνέπεια του προσωπικού σας στυλ, σε όλους τους χώρους του νέου σας σπιτιού (εξωτερικούς και εσωτερικούς), ώστε να υπάρχει η απαραίτητη και επιθυμητή ομοιομορφία.

Το μεγαλύτερο αντικείμενο που θα τοποθετήσετε στο δωμάτιο πιθανόν να είναι και το πρώτο

Το μεγαλύτερο αντικείμενο του δωματίου είναι συνήθως το πιο σημαντικό και πιο ακριβό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με την τοποθέτησή του και να προχωρήσετε από εκεί. Σε μια τραπεζαρία για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήστε με το τραπέζι.

Για το σαλόνι σας, επιλέξτε πρώτα τον καναπέ σας. Στην κρεβατοκάμαρά σας, το κρεβάτι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του δωματίου. Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διακοσμήσετε και να τα βάλετε στο νέο σας σπίτι. Στη συνέχεια, μπορείτε να εμπλουτίσετε το σπίτι σας με διάφορα άλλα εξίσου σημαντικά αντικείμενα αξίας, τα οποία σας εξυπηρετούν για τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως είναι τα σερβίτσια φαγητού, τα ποτήρια ή οι κορνίζες που θα τοποθετήσετε στους τοίχους σας, όλα τους προιόντα που μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Studio Kosta Boda Illum.

Μην αγνοήσετε τον φωτισμό σας

Πριν διακοσμήσετε με τα φώτα το χώρο σας, πρέπει να σχεδιάσετε πού θα τοποθετήσετε την ηλεκτρική εγκατάστασή σας και πώς θα συνδέσετε κάθε λάμπα με αυτήν.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί, πως ο φωτισμός καθορίζει επίσης τη διάθεση των ανθρώπων εντός του χώρου του σπιτιού, γι ‘αυτό συνιστάται πιθανώς να προσθέσετε διακόπτες dimmer στο φωτισμό σας. Επομένως, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι η φωτεινότητα δεν είναι πάντα σωστή, αλλά πρέπει επίσης να ξέρετε πού να τοποθετήσετε και το σωστό φωτισμό στο χώρο σας.

Τοποθετήστε σωστά τα έπιπλα του χώρου σας

Εάν δεν σας ικανοποιεί η όψη του δωματίου σας, τότε κατα πάσα πιθανότητα θα ευθύνεται η επίπλωσή του γι’ αυτό. Χρησιμοποιήστε σωστά τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα του χώρου σας, δημιουργώντας νέες προοπτικές στο δωμάτιό σας, απλά μετακινώντας τα σε κάποια διαφορετική θέση. Αξιοποιήστε όλους τους χώρους του σπιτιού σας, είτε πρόκειται για το σαλόνι, τη κρεβατοκάμαρα ή ακόμη και το προσωπικό σας γυμναστήριο.

Τοποθετώντας τα κατάλληλα έπιπλα και αντικείμενα στο χώρο σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιδανικό χώρο για τις προπονήσεις σας, που μπορεί να σας παρέχει όλες εκείνες τις δυνατότητες, όπως θα μπορούσε να κάνει ένα κανονικό γυμναστήριο. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε το δάπεδό σας με χαλιά, τα οποία θα δημιουργήσουν περισσότερο χώρο και θα προσθέσουν μια πιο “ζεστή” όψη στο δωμάτιό σας. Αξιοποιήστε λοιπόν τον ήδη υπάρχοντα χώρο που κατέχετε και δημιουργήστε νέους εκπληκτικούς συνδυασμούς στη διακόσμησή σας.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…