Συμπόσιο τέχνης Δρυάδες 2012

Συντάκτης: Flowmagazine

Με θέα τη λίμνη Πλαστήρα και το ειδυλλιακό, καλοκαιρινό της τοπίο, θα πραγματοποιηθεί το εφετινό συμπόσιο τέχνης. Εκεί, γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και άνθρωποι του θεάτρου γενικότερα, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες, το πάθος τους για το θέατρο και την τέχνη. Πιο συγκεκριμένα, το «Τέχνης παίδευσις» Θεατρικό εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει το 9ο πανελλήνιο θεατρικό σεμινάριο κατασκήνωση «Δρυάδες 2012» (10-14 Ιουλίου).

Το 35 ωρών σεμινάριο, έχει στόχο τη διδαχή των βασικών αρχών του θεάτρου, κυρίως όμως ελπίζει να μυήσει τους συμμετέχοντες στο καλό θέατρο. Αυτό θα επιτευχθεί από τη γνώση και τη σωστή χρήση όλων των εκφραστικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι συντελεστές μιας θεατρικής παράστασης, είτε αυτά λέγονται λόγος, σώμα, μουσική κτλ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές, μουσικούς, φοιτητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.

Το 9ο πανελλήνιο θερινό σεμινάριο θεάτρου περιλαμβάνει: 2 βιωματικά εργαστήρια θεάτρου, παράλληλα εργαστήρια, εισηγήσεις, παράλληλες δραστηριότητες καθώς και χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης. Η έναρξη των σεμιναρίων έχει οριστεί για τις 10 Ιουλίου στο ξενοδοχείο “Αιολίδες”, ενώ το τελευταίο σεμινάριο θα δοθεί στις 14.

Όλο το πακέτο (διαμονή-διατροφή-δίδακτρα) κοστίζει 280€, για φοιτητές ως 24 ετών 255 €, ενώ μόνο τα δίδακτρα των σεμιναρίων έχουν 120€ και η διαμονή-διατροφή 210 €.

Επίσης, σειρά παράλληλων δράσεων θα λάβουν χώρα. Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιβλίου, θα καλύψουν, σχεδόν όλο το φάσμα των τεχνών. Ωστόσο, δε θα λείπουν και οι μουσικές βραδιές απ’ το μενού: Οι encardia, και άλλα μουσικά παραδοσιακά σχήματα απ’ την Καρδίτσα, θα διασκεδάζουν το κοινό συντροφιά με τα γλυκόπιοτα τσίπουρα της περιοχής, ενώ θα υπάρχει και μια βραδιά αφιερωμένη στη γευσιγνωσία οίνου από παραγωγούς του Νομού Καρδίτσας. Πέραν της κίνησης του νου, θα κινηθεί και το σώμα μέσω των αθλοπαιδιών που θα οργανωθούν, όπως η τοξοβολία, το ποδήλατο λίμνης και το κολύμπι.

Εργαστήρια σεμιναρίου

1. «συμβουλές του Άμλετ προς τους ηθοποιούς»

Δημήτρης Καταλειφός, ηθοποιός

2. «άσμα ασμάτων-δοκιμή»

Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός

• «η μουσική στην ποίηση – μια εξερεύνηση της συμβολής της μουσικής στις πρακτικές

της εκφοράς του ποιητικού λόγου»

Κώστας Βόμβολος, συνθέτης – διδάσκων του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ

• «παίξε την ιστορία σου.

Θεατής – συγγραφέας και ηθοποιός γίνονται ένα στο έργο της στιγμής»

Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας – δημοσιογράφος

• «Ισορροπώντας στη σκηνή»

Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου

Για περισσότερες πληροφορίες: 6974 9586 83 & 24410 23025

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…