Συμβουλές για μια παραγωγική μέρα

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Σίγουρα υπάρχουν μέρες που δεν θα είναι τόσο «γεμάτες» και παραγωγικές όσο κάποιες άλλες και το έχουμε ανάγκη αυτό για να αποφορτιστούμε. Όμως, τι κάνουμε για να έχουμε μια δημιουργική μέρα;

Ύπνος, ύπνος και… ύπνος 

Συμβουλές για μια παραγωγική μέρα

Πολύ βασικός παράγοντας για να αδράξουμε την ημέρα που ξημερώνει είναι να έχουμε ξεκουραστεί καλά και να έχουμε κοιμηθεί όσο χρειάζεται το μυαλό και το σώμα μας. Μέσος όρος είναι οι 7 με 8 ώρες, βέβαια στον καθένα μπορεί να διαφέρει. Δεν θυσιάζουμε, λοιπόν, την ξεκούρασή μας για κανένα ξενύχτι, όταν γνωρίζουμε ότι την επόμενη μέρα πρέπει να έχουμε γεμάτες τις μπαταρίες μας για να αποδώσουμε σε όσα έχουμε ή θέλουμε να κάνουμε. 

Μία ώρα πριν 

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Το να ξυπνάμε μία ώρα πριν από την ώρα που ξεκινάει η καθημερινότητά μας είναι το απόλυτο μυστικό! Ξυπνάς και μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή το πρωινό σου, να ετοιμαστείς με την ησυχία σου και όχι μέσα στο άγχος να τα προλάβεις όλα. Η ηρεμία που θα σου προσφέρει αυτό το χαλαρό πρωινό θα σε ακολουθήσει μέσα στη μέρα σου, θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και όρεξη και θα είσαι πιο παραγωγικός. 

Όχι δουλειά ή διάβασμα πριν τον ύπνο 

Συμβουλές για μια παραγωγική μέρα

Μία από τις χειρότερες συνήθειες που μπορούμε να υποβάλλουμε τον εαυτό μας είναι να ασχοληθούμε με τη δουλειά μας ή με διάβασμα (για σχολείο ή σχολή) λίγο πριν πάμε για ύπνο. Στο τέλος της μέρας, οι ρυθμοί μας πέφτουν και αναπόφευκτα γινόμαστε λιγότερο παραγωγικοί απ’ ό,τι τις υπόλοιπες ώρες. Το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να αγχωθούμε περισσότερο για να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να καταπονήσουμε χωρίς νόημα το σώμα και το μυαλό μας. 

Πίνουμε πολύ νερό

Είναι η συμβουλή μπαλαντέρ για όλες τις καταστάσεις. Όσο ειρωνικό κι αν φαίνεται, είναι πολύ βασικό ο οργανισμός μας να είναι ενυδατωμένος μέσα στη μέρα για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια να ανταπεξέλθουμε. Η αφυδάτωση λειτουργεί κατασταλτικά, επιβραδύνει τις επιδόσεις μας και καταπονούμε τον οργανισμό μας όταν μένουμε αφυδατωμένοι. 

Βιταμίνες 

Συμβουλές για μια παραγωγική μέρα

Είτε σε μορφή συμπληρωμάτων είτε εντάσσοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, η καθημερινότητά μας θα αλλάξει. Ένα συμπλήρωμα διατροφής το πρωί πριν ξεκινήσει η μέρα μας, ένας φυσικός χυμός ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα το μεσημέρι, μας δίνουν το απαραίτητο boost ενέργειας που χρειαζόμαστε. 

Planning 

Τι πιο σημαντικό για μια παραγωγική μέρα από ένα καλό πλάνο και μια σωστή οργάνωση; Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα ή το ίδιο πρωί. Θέτοντας τους στόχους της μέρας, βλέπουμε ακριβώς τι έχουμε να κάνουμε και τα βάζουμε σε μια σειρά στο μυαλό μας. Τα ιεραρχούμε βάσει προτεραιοτήτων και έτσι διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο που έχουμε διαθέσιμο. Από υποχρεώσεις στη δουλειά μας μέχρι δουλειές του σπιτιού ή μια απογευματινή έξοδο με φίλους. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.