Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Όποιος  αποφασίζει να κάνει δίαιτα μόνος του ή γενικότερα να προσέχει τη διατροφή του για να χάσει βάρος είναι σημαντικό να διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία. Το πιο σημαντικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια είναι ένας αξιόπιστος τρόπος να μετράμε τις θερμίδες που παίρνουμε σε καθημερινή βάση. Το αδυνάτισμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό ισοζύγιο:

– Πόσες θερμίδες παίρνω μέσω των τροφών;

– Πόσες καταναλώνω με την κίνησή μου μέσα στην ημέρα;

Αν καταναλώνω περισσότερες από όσες παίρνω, θα αδυνατίσω. Τόσο απλό είναι. Το θέμα είναι ότι στην πράξη κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη λόγω άγνοιας, π.χ. να τρώμε σαλάτες καθημερινά και να έχουμε «το κεφάλι μας ήσυχο» ότι τρώμε ελαφρά και όμως να παίρνουμε εκατοντάδες θερμίδων λόγω των συστατικών που προσθέτουμε. Π.χ. ξέρατε ότι ένα φρέσκο αβοκάντο (μεγέθους 1 φλυτζανιού) έχει από μόνο του 510 θερμίδες; Άρα αν μια γυναίκα ακολουθεί μια δίαιτα 1100-1200 θερμίδων την ημέρα, δεν έχει καμία ελπίδα να την πετύχει, καθώς θα έχει προσλάβει ήδη σχεδόν τις μισές θερμίδες που δικαιούται από ένα μόνο αβοκάντο!!!

Εάν θέλετε λοιπόν να κάνετε μια επιτυχημένη προσπάθεια αδυνατίσματος μην βαδίζετε στην άγνοια. Προμηθευθείτε έναν αξιόπιστο θερμιδομετρητή που θα σας λύσει τα χέρια. Ένας τέτοιος είναι ο «Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροφές με ελάχιστες θερμίδες!

______________________

Η οργάνωση του βιβλίου είναι ακόμα περισσότερο βοηθητική καθώς χωρίζεται σε κεφάλαια με αλφαβητική σειρά και φρέσκων τροφίμων αλλά και μαγειρεμένων φαγητών. Επομένως καλύπτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία τροφίμων για όλες τις ανάγκες και γούστα, που πιθανώς θα ήθελε κάποιος να συμπεριλάβει στη διατροφή του σε καθημερινή βάση.

Είναι κρίμα λόγω άγνοιας να αποτυγχάνετε στις προσπάθειές σας. Η αποτυχία, όπως και να το κάνουμε, απογοητεύει και πληγώνει. Και συνήθως οδηγεί στην εγκατάλειψη. Αποκτήστε λοιπόν γνώση και επίγνωση και προχωρήστε ακάθεκτοι στην προσπάθειά σας… μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Και καλή σας επιτυχία!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…