Στόχοι που δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους (μέρος Β’)

Συντάκτης: Πόπη Βασιλάκη, Υπ. Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης

Στο δεύτερο μέρος, κάνουμε αναφορά σε ορισμένους ακόμη στόχους, που τους θέτουμε, αλλά συνήθως δεν τους πετυχαίνουμε.

6. Από Δευτέρα… γυμναστήριο!

Η παραπάνω φράση και η επίσης πολύ γνώριμη “από Δευτέρα δίαιτα” σίγουρα θα μπορούσαν να είναι αδελφάκια. Επίσης μπορούν να ανακηρυχθούν «Παγκόσμιες Ημέρες της χαμένης Δευτέρας», αφού οι περισσότεροι από εμάς αφού θέσουμε αυτόν τον σημαντικό στόχο, ψάχνουμε να βρούμε ποια Δευτέρα θα είναι αυτή που θα μας έρθει η όρεξη, ο ενθουσιασμός και η χαρά, ώστε να εφαρμόσουμε άσκηση και δίαιτα μαζί. Πρόταση συντάκτη: καλύτερα να περιμένετε τη Δευτέρα Παρουσία· πιθανότατα θα έρθει πιο γρήγορα!

7. Δεν θα ξανατσακωθώ με τη μάνα μου ποτέ

Εξίσου σοβαρότατη απόφαση, που πάει μαζί με όρκο “να μη σώσω να ξαναπατήσω στο πατρικό μου”. Υπόσχεστε στον εαυτό σας πως ό,τι μα ό,τι και να σας πει δεν θα αντιδράσετε, δεν θα σας ανέβει η πίεση πιο πάνω από τη θερμοκρασία καύσωνα και δεν θα τσακωθείτε μαζί της για άλλη μια φορά τα τελευταία (βάλτε ό,τι αριθμό σας ταιριάζει) χρόνια! Βέβαια, αποδεικνύεται τόσο δύσκολο όσο και το να ανέβετε το Κιλιμάντζαρο Γενάρη μήνα. Πρόταση συντάκτη: την επόμενη φορά, πριν τη συναντήσετε, πάρτε ένα ζευγάρι ωτοασπίδες μαζί σας. Θα καταλάβετε πως αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που εφευρέθηκαν.

8. Θα ξεκινήσω άμεσα διάβασμα

Αν έπρεπε να διαβάσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας, καταλαβαίνετε απόλυτα αυτόν τον μάταιο στόχο. Ισχύει για όλα αυτά για τα οποία επιχειρήσατε να καταβάλετε προσπάθεια, από το διάβασμα Πανελληνίων μέχρι και το διδακτορικό σας, που ακόμα περιμένει ο καθηγητής το τελευταίο κεφάλαιο. Στόχος που ποτέ δεν τον καταφέρνετε, αφού ανάμεσα σε εσάς και στο διάβασμα υπάρχει και ένα καλοκαίρι, μια παραλία, κάτι φίλοι/ες που δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες σας και ένα αγόρι ή κορίτσι με λάγνο βλέμμα. Πρόταση συντάκτη: πάρτε το βιβλίο μαζί σας στην παραλία για να μη χάνετε επαφή.

9. Θα γίνω πιο οργανωμένος/η

Ε ναι, όταν βρίσκετε τα άπλυτα μαζί με τα πλυμένα ρούχα και ο κολλητός ή η κολλητή σας σας παίρνει για να του/της ευχηθείτε για τα δικά του/της γενέθλια, τότε σίγουρα αυτός ο στόχος θα έκανε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Πού να τρέχετε όμως να παίρνετε ατζέντα· αφήστε που ξεχνάτε πού την έχετε βάλει και πάλι βρίσκεστε να ψάχνετε κάτι. Πρόταση συντάκτη: βρείτε συγκάτοικο που να ανήκει στο  ζώδιο της Παρθένου, για να έχετε πλήρη οργάνωση χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας.

  1. Θα σταματήσω να γκρινιάζω

Για την κίνηση, για τα οικονομικά σας, για τον άντρα σας που είναι ακατάστατος, για τα παιδιά σας που ξεσηκώνουν τον κόσμο από τη φασαρία. Θα προσπαθήσετε να είστε χαλαροί/ές και ψύχραιμοι/ες και να δέχεστε την ζωή όπως έρχεται, με τα καλά και τα κακά της! Αμάν πια, σήμερα έπρεπε να βρέξει που έχω απλώσει τα ρούχα; Πρόταση συντάκτη: να γκρινιάζετε από μέσα σας· δεν πιάνεται για γκρίνια!

Συντάκτης: Πόπη Βασιλάκη, Υπ. Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης

Influence:

Το βιογραφικό μου περιλαμβάνει σπουδές στην Ελληνική φιλολογία, μεταπτυχιακά στους τομείς της Ιστορίας και της Ειδικής Αγωγής…