Στοπ… στους τουρίστες βάζει (και) η Μπριζ

Συντάκτης: Flowmagazine

Μετά την ανακοίνωση του Άμστερνταμ ότι  θέλει να σταματήσει να διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός καθώς δεν μπορεί πλέον να αντέξει τις ορδές τουριστών, σειρά παίρνει η Μπριζ, η παραμυθένια πόλη του Βελγίου.

Ως ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Μπριζ κάθε χρόνο δέχεται πλήθος τουριστών, γεγονός που φαίνεται ότι θέλει να το αλλάξει. Ακολουθώντας τα χνάρια του Άμστερνταμ, το Δημοτικό Συμβούλιο της βελγικής πόλης αποφάσισε να μην διαφημίζει πλέον την πόλη σε ξενοδοχεία άλλων μεγάλων βελγικών πόλεων, ανησυχώντας για την ταυτότητά της και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τους τουρίστες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 μαγευτικές παραλίες της Μεσσηνίας!


«Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται τη Μπριζ και κάποιοι έστω για μια μόνο ημέρα. Φυσικά δεν τους ζητάμε να σταματήσουν να την επισκέπτονται, αλλά θεωρούμε πως η πόλη μας δεν χρειάζεται άλλη διαφήμιση αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο σύμβουλος τουρισμού, Φίλιπ Πιερίνς.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 9 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της Μπριζ.

Οι Αρχές της Μπριζ πραγματοποίησαν επίσης συμφωνίες με τις λιμενικές αρχές ώστε να επιτρέπεται μόνο σε δυο κρουαζιερόπλοια να βρίσκονται στο λιμάνι την ίδια στιγμή.

Πηγή: perierga.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…