Στο όριο της φτώχειας ο Μπεν Αφλεκ, για καλό σκοπό!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Στο όριο της φτώχειας ο Μπεν Αφλεκ, για καλό σκοπό!Οι μεγάλοι καλλιτέχνες, συνηθίζουν να προβάλλονται μέσω των έργων τους. Ωστόσο, η αξία κάποιων αναδεικνύεται και μέσα από τις πράξεις τους. Φιλανθρωπικό έργο, Πρέσβεις Καλής Θελήσεως και σημαντικές δωρεές είναι ανάμεσα στα πιο συχνές ενέργειες που προβαίνουν. Η πιο πρόσφατη, που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι αυτή του δις βραβευμένου με Όσκαρ, Μπεν Άφλεκ, ο οποίος αποφάσισε να ζήσει για μια εβδομάδα, καθημερινά με λιγότερα χρήματα από το όριο της φτώχειας.

Ο αστέρας του Χόλυγουντ, συμμετέχει στην καμπάνια «The Global Poverty Project’s Live Below the Line», που θα διαρκέσει από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου. Στη δράση αυτή θα λάβουν μέρος και ονόματα όπως οι Τζος Γκρόμπαν, Ντέμπι Μαζαρ, Σοφία Μπους και Τομ Χίντλεστον και θα επιχειρήσουν να καταναλώνουν για τις ανάγκες αυτής της εβδομάδας μόλις 1.50 δολάριο τη μέρα. Φέρνοντας εις πέρας το συγκεκριμένο εγχείρημα, θα συγκεντρώσουν χρήματα για οργανισμούς κατά της φτώχειας, της εμπορίας ανθρώπων και άλλων κρίσιμων παγκόσμιων προβλημάτων. Ο Μπεν Άφλεκ συγκεκριμένα, θα συγκεντρώσει χρήματα για το δικό του Eastern Congo Initiative, που ίδρυσε το 2010 και βοηθά στο να γίνουν άλματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, της κατεστραμμένης από τον πόλεμο περιοχής του Κονγκό.

Στο όριο της φτώχειας ο Μπεν Αφλεκ, για καλό σκοπό!Το κάλεσμα, που έκαναν οι διασημότητες συμμετέχοντας στο Live Below the Line, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Επιθυμία της οργάνωσης είναι να προκαλέσει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, να σκεφτούν και να βιώσουν τη φτώχεια, ζώντας με μόλις 1.50 δολάριο την ημέρα. Σκοπός της πρόκλησης αυτής, είναι να δείξει σε όλους τη ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνουν 1.4 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας. Το 2012 συμμετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι, συγκεντρώνοντας 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ φέτος αναμένονται περισσότεροι από 20.000.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr