Στηρίζουμε Ελληνικά προϊόντα… που γνωρίσαμε στη HO.RE.CA!

Συντάκτης: Flowmagazine

Στηρίζουμε Ελληνικά προϊόντα… που γνωρίσαμε στη HO.RE.CA!Δώστε ένα τέλος στην «ξενομανία» και υποστηρίξτε τα Ελληνικά προϊόντα, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα! Σαν μια αλυσίδα που μπορεί να δώσει «πνοή» στην οικονομία… τα ντόπια προϊόντα οδηγούνται προς τους επιχειρηματίες και καταλήγουν στο καλάθι κάθε Έλληνα καταναλωτή. Το flowmagazine.gr επισκέφτηκε την έκθεση HO.RE.CA (8-11 Φεβρουαριου) σας επισημαίνει τα πιο γευστικά και απολαυστικά προϊόντα της…

Αν αναζητάτε μια μπύρα, γιατί να μην προτιμήσετε τη μπύρα “Septem”, μια ποιοτική μπύρα με όμορφα αρώματα και γεύσεις από ποιοτικά αγαθά; Η ελληνική ζυθοποιία δεν σταματά, αλλά προσφέρει στην αγορά τις Septem Mondays Pilsner, τη Septem Fridays Pale Ale και την Septem Sundays Honey Golden Ale. Σαν μια συνοδεία της μπύρας, δοκιμάσαμε τους «Καρπούς Ζωής», μια εταιρεία 25 χρόνων στο χώρο των ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και τους ελληνικούς ξηρούς καρπούς “Snack Box”, που χρονολογείται από το 1890 στη Μ. Ασία. Απολαύστε από σταφίδες ξανθές ελληνικές και ηλιόσπορους ελληνικούς ψημένους, μέχρι ελληνική αλατισμένη αμυγδαλόψιχα!

Εντυπωσιακές γεύσεις συναντήσαμε και στον πάγκο του Kasidis meatland”, που αποτελεί ένα παραδοσιακό κρεοπωλείο από το 1885 και προνοεί για όλη την παραγωγή, από την εκτροφή των ζώων μέχρι τη συσκευασία των προϊόντων. Εκεί οι γεύσεις από το χειροποίητο σουβλάκι, τα κρεατοσκευάσματα, τα αλλαντικά, τα προϊόντα κοτόπουλου και του γύρου μάγευαν τον ουρανίσκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υψηλής ποιότητας τροφές του κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις κατά 40% παρά την οικονομική κρίση! Παράλληλα, πολλοί συνόδευαν το κρέας με τα Μακεδονικά προϊόντα Candito και τις σαλάτες, τις sauces και τα dressings «Μπονίτα»! Και οι δυο αποτελούν ελληνικές επιχειρήσεις που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών και αγροτικών προϊόντων ελληνικής παραγωγής.

Στηρίζουμε Ελληνικά προϊόντα… που γνωρίσαμε στη HO.RE.CA!Ο επόμενος πάγκος που φάνηκε ότι λάτρεψε ο κόσμος ήταν της Ελληνικής εταιρείας Viotros”, η οποία κυριαρχεί στη Βόρειο Ελλάδα από το 1990. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια και δραστηριοποιείται στα τηγμένα τυριά και τα ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα με βάση τα φυτικά λιπαρά! Ιδιαίτερο ήταν το φυσικό τυρί για πίτσα με το όνομα “Pizza Boom” και τα προϊόντα για Vegetarians και Vegans, όπως είναι το Santeciano και το Violife, δηλαδή τυριά ειδικά για χορτοφάγους. Για ένα ευχάριστο «κλείσιμο» της ημέρας, δοκιμάσαμε τα Prince Donuts”, μερικά ολόφρεσκα donuts χωρίς συντηρητικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Όμορφες ήταν οι γεύσεις: μπισκότο, σοκολάτα, λεμόνι κανέλα, μήλο.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…