Στην 25αδα του κόσμου η Ελλάδα στο mobile internet

Συντάκτης: Flowmagazine

Στην 25αδα του κόσμου η Ελλάδα στο mobile internetTην 23η θέση στη λίστα με τη μεγαλύτερη χρήση mobile internet στον κόσμο καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε στα μέσα Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν πως ανά 100 Έλληνες το 40,2% «σέρφαρε» κατά το 2011 από τον φορητό υπολογιστή ή το κινητό του, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το 40% του πληθυσμού χρησιμοποίησε ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις… Η έκθεση υπολογίζει αθροιστικά τόσο όσους χρησιμοποιούν mobile internet στο λάπτοπ τους όσο και αυτούς που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Αν μη τι άλλο η Ελλάδα παρουσιάζει μια σημαντική τεχνολογική πρόοδο στον τομέα αυτό.

Πρώτη στη λίστα του ΟΟΣΑ βρέθηκε η Νότια Κορέα καθώς ανά 100 κατοίκους το 100,6 από αυτούς χρησιμοποιούν ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις, κάτι που σημαίνει πως αρκετοί κάτοικοι της χώρας έχουν τόσο από το κινητό τους τηλέφωνο, όσο και από κάποιο λαπ-τοπ ή άλλη συσκευή άμεση πρόσβαση στο ίντερνετ. Δεύτερη χώρα με τεχνολογικό ζήλο ήταν η Σουηδία (98%) και Τρίτη η Φινλανδία (87,8)

Στην 25αδα του κόσμου η Ελλάδα στο mobile internetΗ συνολική εικόνα που δίνει ο ΟΟΣΑ είναι πως στις χώρες-μέλη του η χρήση του mobile internet αυξήθηκε με αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό, ο οποίος φτάνει το 13% για το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Έτσι, από 590 εκατομμύρια, οι ασύρματες συνδέσεις έφτασαν τα 667 εκατομμύρια.

Αντίθετα, όσον αφορά τις σταθερές συνδέσεις, ο οργανισμός διαπιστώνει μία κάμψη στην αύξησή τους, η οποία το 2011 δεν ξεπέρασε το 4,1%, με συνέπεια τον Δεκέμβριο του 2011 ο αριθμός τους να φτάνει στα 314 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη άνοδος (6%) παρατηρείται στην Πολωνία, τη Χιλή, αλλά και στην Ελλάδα. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς ο αριθμός των Ελλήνων με συνδέσεις ADSL έφτασε στο 21,8%. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει τη χώρα μας μόλις 26η στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ στη λίστα με τη μεγαλύτερη διείσδυση του ενσύρματου ίντερνετ. Πρώτη σε αυτό τον τομέα έρχεται η Ελβετία με ποσοστό 39,9%.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…