Στιγμές από… Χριστούγεννα!

Συντάκτης: Νάνσυ Μαρτζάκλη

Έφτασε η ώρα για τη μέρα των Χριστουγέννων. Δέντρο, στολίδια, όμορφα τραπεζομάντηλα, εορταστική ατμόσφαιρα και όλα είναι έτοιμα για το καλωσόρισμα φίλων και συγγενών. Στα πρόσωπα όλων η χαρά της προσμονής της χριστουγεννιάτικης νύχτας. Χαρά, ευτυχία και αγάπη είναι κάποια από τα συναισθήματα που απορρέουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις ευτυχισμένους και μαζεμένους γύρω σου όσους αγαπάς; Το να βλέπουμε να λαμπιρίζουν τα μάτια των αγαπημένων μας προσώπων από ευτυχία είναι ίσως ένα από τα πράγματα που δεν θα αλλάζαμε με οτιδήποτε άλλο και αν μας προσέφεραν.

Το να περνάμε γενικά όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας, μας δίνει δύναμη να ξεχνάμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα ή ακόμα και άσχημες αναμνήσεις που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς. Το να περνάμε όμως τις γιορτινές μέρες με τους δικούς μας ανθρώπους μας γεμίζει ψυχικά, γιατί εμείς οι ίδιοι νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε απλόχερα σε αυτούς ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε τη διάθεση να μοιράσουμε την αγάπη και την φροντίδα μας ολόψυχα στους ανθρώπους μας.

Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους όπως με ένα ωραίο γεύμα που θα ετοιμάσουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε. Με αυτόν τον τρόπο θα τους περιποιηθούμε γνωρίζοντας πως έχουμε αφιερώσει χρόνο μόνο και μόνο για εκείνους. Ένας ακόμα τρόπος να δείξουμε συμβολικά την αγάπη μας στους ανθρώπους μας είναι να αγοράσουμε ένα δώρο για εκείνους. Δεν έχει σημασία αν θα είναι μικρό ή μεγάλο, ακριβό ή φθηνό, φτάνει που θα έχουμε ξοδέψει χρόνο ώστε να βρούμε κάτι μοναδικό για εκείνους.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δείξουμε την αγάπη μας όπως για παράδειγμα το να οργανώσουμε ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να δούμε στο πρόσωπο των αγαπημένων μας ένα απλό, αλλά τόσο ζεστό, χαμόγελο. Εξάλλου αυτή είναι και η ουσία αυτών των ημερών… να περάσουμε όμορφες γιορτινές στιγμές παρέα με αυτούς που αγαπάμε άσχετα με το αν βρίσκονται σε κοντινή ή μακρινή χιλιομετρική απόσταση από εμάς!

Αυτές τις μέρες πρέπει να αδράξουμε όλοι την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα αφήνοντας στην άκρη προβλήματα και στενάχωρες καταστάσεις. Καλό είναι να περάσουμε αυτές τις λίγες μέρες ξεγνοιασιάς γαλήνια απολαμβάνοντας ευχάριστες οικογενειακές στιγμές με την παρέα στενών φίλων και συγγενών. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε πιο κοντά στην οικογένειά μας, που λίγο-πολύ έχουμε παραμελήσει και βλέπουμε φίλους που είχαμε καιρό να δούμε εξαιτίας της απαιτητικής καθημερινότητας που όλοι έχουμε. Ας περάσουμε όσο πιο ουσιαστικά μπορούμε αυτές τις στιγμές… τις στιγμές από τα δικά μας Χριστούγεννα.

Συντάκτης: Νάνσυ Μαρτζάκλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.