Στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα του Σταύρου Λογαρίδη

Συντάκτης: Αλέξανδρος Μαυρογένης

Μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Σταύρου Λογαρίδη παρακολούθησαν οι θεατές της μουσικής παράστασης «Με τα φεγγάρια χάνομαι … σε ονειρεμένες πολιτείες» την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στον «Ιανό». Όσοι βρέθηκαν στο συναυλιακό χώρο του γνωστού βιβλιοπωλείου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα σημαντικότερα τραγούδια του Κωνσταντινουπολίτη καλλιτέχνη, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και τη διαδρομή του με τους «Ροll», έως και τα τέλη της προηγούμενης.

Η παράσταση δεν έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις για τους θεατές. Ο Σταύρος Λογαρίδης όμως για δύο ώρες έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, θέλοντας να ευχαριστήσει τους φίλους και θαυμαστές του που βρέθηκαν εκεί το βράδυ της Παρασκευής. Για τον ίδιο οι δύο παραστάσεις στον Ιανό -η επόμενη θα δοθεί στις 18/11- αποτελούν σημαντικό στοίχημα. Η φετινή χρονιά σηματοδότησε την επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από έξι ολόκληρα χρόνια απουσίας. Η αγοραφοβία του, όπως δηλώνει ο ίδιος, είναι αυτή που τον εμποδίζει να έρχεται πιο συχνά σε άμεση επαφή με το κοινό του.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αναφέρθηκε με αυτοσαρκαστικό τρόπο σε αυτή του τη φοβία, η οποία όμως κάθε άλλο παρά αντιληπτή ήταν από το κοινό. Μπορεί να μην υπήρχε ο ενθουσιασμός που συναντάμε στις ογκώδεις συναυλίες των μεγάλων συναυλιακών χώρων, αλλά το κλίμα ήταν ζεστό και παρεΐστικο. Δεν υπήρχε η αίσθηση της απόστασης μεταξύ τραγουδιστή και θεατών, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και οι λεγόμενες παραγγελιές από το κοινό.

Εκτός από τα πιο γνωστά του τραγούδια όπως τα «Μανούλα Ελλάς», «Με τα φεγγάρια Χάνομαι» και «Ονειρεμένες Πολιτείες», ο Σταύρος Λογαρίδης ερμήνευσε επίσης αρκετές επιτυχίες ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Μια από τις καλύτερες στιγμές της συναυλίας ήταν όταν τραγούδησε το «Knockin’ on heaven’s door» του Μπομπ Ντίλαν, ένα κομμάτι διαχρονικό και ιδανικό για κάθε συναυλία.

Στη σκηνή τον συνόδευσαν οι μουσικοί Νίκος Νεραντζόπουλος στα πλήκτρα και η Βραζιλιάνα Πατρίτσια Γκόμεζ στα κρουστά.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Μαυρογένης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr