Στάσεις για ταντρικό σεξ

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Το ταντρικό σεξ επικεντρώνεται στην απόλαυση κατά την σεξουαλική επαφή και όχι τόσο στην τελική κορύφωση, η οποία αποτελεί φυσικό επακόλουθο της χαλάρωσης που προκαλεί η εστίαση στην απογείωση των αισθήσεων.

Αν και θεωρητικά είναι κατανοητό τι είναι η τάντρα, χρειαζόμαστε καθοδήγηση ως προς την εφαρμογή της. Οι ακόλουθες στάσεις βασίζονται στη βασική αρχή της τάντρας: μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική επαφή, ώστε ο οργασμός να είναι εντονότερος και βαθύτερος.

Αυτοϊκανοποίηση

Για να καταλάβεις πλήρως πώς βιώνει κανείς την τάντρα, θα πρέπει να το δοκιμάσεις πρώτα με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βιαστείς να φτάσεις στην κορύφωση επικεντρώνεσαι στην αναπνοή σου, εστιάζεις σε όλο σου το σώμα και παρατηρείς την ενέργεια που απελευθερώνεται από το σώμα σου, η οποία σε ενώνει με το σύμπαν. Καθώς διεγείρονται οι αισθήσεις, ο οργασμός έρχεται αργότερα, αλλά γίνεται πολύ πιο έντονος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βοηθήματα, αλλά πολλές φορές και μόνο η φαντασία αρκεί».

Ιεραποστολικό με κλίση

Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, η στάση αυτή οδηγεί στην υπέρτατη συναισθηματική ένωση. Πριν ξεκινήσετε, κοιτάξτε ο ένας τον άλλο στα μάτια και συγχρονίστε τις αναπνοές σας. Στη συνέχεια, ενισχύστε τη διείσδυση βάζοντας κάποιο μαξιλάρι ή ράμπα, ή τοποθετώντας τα πόδια στους ώμους του παρτενέρ. Το βασικό ζητούμενο είναι η διέγερση του κόλπου, του οποίου η θέση αλλάζει ανάλογα με τη φάση του κύκλου. Συνιστάται η στάση αυτή μόνο όταν είσαι στην ανάλογη διάθεση, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη έντονη εμπειρία.

Ενισχυμένη στάση λωτού

Σε αυτή τη στάση ο παρτενέρ σου κάθεται οκλαδόν, ενώ εσύ κάθεσαι πάνω στο γόνατό του τυλίγοντας τα πόδια γύρω από τη μέση του. Η στάση αυτή μπορεί να γίνει και από πίσω, καθώς έμμεσα διεγείρεται η περιοχή μεταξύ της ουρήθρας και του κόλπου.

Η στάση της μέλισσας

Θυμίζει την κλασική στάση, όπου ο παρτενέρ σου βρίσκεται από πάνω και εσύ από κάτω. Υπάρχει μια βασική διαφορά: κάνεις βαθύ κάθισμα. Μπορείς να στηριχθείς βάζοντας τα χέρια σου στο στήθος του, ενώ ο ίδιος σε κρατάει από τη λεκάνη. Η στάση αυτή επιτρέπει τη βαθιά, αλλά αργή διείσδυση, ώστε να επικεντρωθείς στη σύνδεση που επικρατεί μεταξύ σας.

Το στοματικό που μας ενώνει

Ο σκοπός του στοματικού στην τάντρα είναι η ένωση με τον παρτενέρ σου. Καθώς απολαμβάνεις το στοματικό, χαλάρωσε, στηρίξου στους βραχίονές σου και κοίταξε τον παρτενέρ σου στα μάτια. Μπορείς να νιώσεις αμηχανία στην αρχή, αλλά συνέχισε και δεν θα χάσεις.

Κουτάλι

Το ταντρικό κουτάλι θέλει και την ανάλογη οικειότητα: πρώτα μιλήστε και μετά …ξεκινήστε. Καθώς ο παρτενέρ σου αρχίζει να διεισδύει, μη διστάσεις να τον αγγίξεις και να τον κοιτάξεις κατευθείαν στα μάτια.

Η στάση του …Γκόλντεν Ριτρίβερ

Πρόκειται για την κλασική στάση στα τέσσερα, με μια παραλλαγή: αντί ο παρτενέρ σου να σε κρατάει από τους γοφούς, στηρίζεται πάνω σου, και εσύ καμπυλώνεις τη μέση σου, ώστε να ενεργοποιηθεί το τσάκρα της καρδιάς. Με την αλλαγή αυτή, μπορείς να νιώσεις την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ σας ακόμα και σε μια στάση τόσο ζωώδη όσο αυτή.

Το ζεστό κάθισμα

Ο παρτενέρ σου κάθεται από πίσω σου γονατιστός, αλλά γέρνει ελαφρά προς τα πίσω. Γονατίζεις με την πλάτη προς το μέρος του και μπροστά του, με τα πόδια σου ανάμεσα στα δικά του. Στηρίξου πάνω του και κινήσου πάνω-κάτω στον ίδιο ρυθμό με τον οποίο διεισδύει. Η στάση αυτή επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στο σημείο G και ενισχύει την απόλαυση καθώς είσαι σε ιδιαίτερα άμεση επαφή με τη λεκάνη του.

Η απίστευτη πεταλούδα

Το μυστικό για την επιτυχία αυτής της στάσης είναι η σωστή γωνία με τον παρτενέρ σου. Ξαπλώνεις σε μια ευθεία επιφάνεια, αρκεί η λεκάνη σου να είναι λίγα εκατοστά χαμηλότερα από τη δική του, και εκείνος στέκεται μπροστά σου. Σηκώνεις τη λεκάνη ώστε να συναντηθεί με τη δική του, ακουμπάς τα πόδια στους ώμους του και τον αφήνεις να σε κρατάει από τους γοφούς. Χαλάρωσε τους ρυθμούς και θα νιώσεις σαν να πετάς.

Χαλαρά από πάνω

Ο παρτενέρ σου αράζει σε μια άνετη αλλά σταθερή καρέκλα με τα πόδια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα πόδια σου είναι ανοιχτά με τα γόνατα στραμμένα προς το στέρνο του και τα πέλματα ακουμπούν στο πίσω μέρος της καρέκλας. Ενώ σε κρατάει από τους γλουτούς, κρατιέσαι από το πίσω μέρος της καρέκλας και ακολουθείς τον ρυθμό του. Η στάση αυτή επιτρέπει τις εναλλαγές στο ρυθμό, ενώ ενισχύει και την οικειότητα.

Ταντρικό στα όρθια

Στάσου στην άκρη ενός κρεβατιού με τα πόδια σε διάσταση, ενώ ο παρτενέρ σου είναι όρθιος. Προσαρμόζεις τα πόδια σου ώστε να έρθουν σε επαφή οι λεκάνες σας μεταξύ τους και να νιώσετε την απόλαυση. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αίσθηση του αυθόρμητου και σου δίνεται η δυνατότητα να συγχρονιστείς με τον ρυθμό του.

Ταντρικό στο νερό

Η στάση αυτή είναι ιδανική για το καλοκαίρι, ειδικά αν βρεθείτε μόνοι σας σε παραλία. Ο παρτενέρ σου βρίσκεται στην άκρη του νερού με τα πόδια ενωμένα. Ανεβαίνεις πάνω στη λεκάνη του και σιγά-σιγά χωρίζεις τα πόδια σου ώστε να ευθυγραμμιστούν οι λεκάνες σας. Σηκώνεις τον κορμό σου και στηρίζεσαι στα χέρια του. Με κάθε κίνηση, η κλειτορίδα σου έρχεται σε επαφή με τη λεκάνη του, ενώ κάθε κύμα που έρχεται ενισχύει τις αισθήσεις κατά τη διείσδυση.

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.