Σπύρος Γιαννιώτης: Ο δαμαστής της “Ανοιχτής Θάλασσας”

Συντάκτης: Γρηγόρης Βασιλειάδης

Σπύρος Γιαννιώτης: Ο δαμαστής της «Ανοιχτής Θάλασσας»Ένας σπουδαίος έλληνας αθλητής που δείχνει τα τελευταία χρόνια το πώς αγωνίζονται οι αληθινοί μαχητές σε δύσκολες συνθήκες. Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε πριν λίγες ώρες (22 Ιουλίου) το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, στο εξαιρετικά δύσκολο αγώνισμα των 10 χλμ. μέτρων «Ανοιχτής θάλασσας». Ο Γιαννιώτης «έκοψε το νήμα» πρώτοςμ μεταξύ 65 αθλητών, σε 1 ωρα, 49 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα διατηρώντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο κατείχε από τη Σαγκάη το 2011!

Μπορεί πολλοί να πουν πως ο Γιαννιώτης είναι απλά ένας καλός κολυμβητής… Μπορεί και όχι μόνο. Η πορεία του, οι προσπάθειες του, το πείσμα του τον έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια στην ελίτ των μεγάλων αθλητών της κολύμβησης και μάλιστα στο πιο εξαντλητικό και με τις μεγαλύτερες σωματικές και ψυχικές προκλήσεις αγώνισμα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο 33χρονος κολυμβητής μετράει διακρίσεις σε ένα άθλημα, στο οποίο η χώρα μας δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες διακρίσεις, κάτι που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό.

Η «Ανοιχτή Θάλασσα» λογίζεται για τους κολυμβητές ως ένα αγώνισμα, ισάξιο του Μαραθωνίου στα αγωνίσματα δρόμου. Εκεί όπου δεν μετράει μόνο το ταλέντο, αλλά το κουράγιο της ψυχής, η δύναμη του μυαλού και η …παλικαριά. Και ο Γιαννιώτης έχει αποδείξει ότι διαθέτει περίσσευμα από όλα αυτά. Πριν από ένα χρόνο, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια και χωρίς να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση έχασε ….στο τσακ την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στο αγώνισμα της «Ανοιχτής Θάλασσας». Τότε συγκίνησε τους συμπατριώτες μας με το ήθος του και την απογοήτευση του για το άγγιγμα (αλλά μόνο αυτό) της επιτυχίας. Απέδειξε όμως, πως Τέχνη είναι κανείς να ξανασηκώνεται στα πόδια του και μετά από μικρές ή μεγάλες αποτυχίες και να πιάνει την κορυφή.

Στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης βρέθηκε ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ και ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι.

Συντάκτης: Γρηγόρης Βασιλειάδης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.