Σπιτικοί ρεβιθοκεφτέδες με ελάχιστα υλικά

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Σήμερα σου έχουμε φανταστική συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες! Τα ρεβίθια μπορεί να μην αρέσουν γευστικά σε πολλούς, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στους ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς Falafel

Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι σαν το μπιφτέκι. Για την ακρίβεια την πρώτη φορά που τους έφαγα δεν μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά, πέραν του χρώματος. Αν λοιπόν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, υγιεινό, αλλά εξίσου γευστικό, στο προτείνουμε με κλειστά μάτια!

Υλικά

200 γραμ. ρεβίθια
1 κ.γ. σόδα
1 τριμμένο κρεμμύδι
½ κ.γ. κουρκουμά
4 κλαράκια μαϊντανό
1 κ.γ. κύμινο
½ ρίγανη
1 λεμόνι (χυμό)
1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πιπέρι
Αλάτι (επιτρέπεται άνω του έτους)

Εκτέλεση

Μέσα σε κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 ώρες το λιγότερο ή για ολόκληρο το βράδυ. 

Έπειτα, ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα σε τρυπητό σκεύος και με άφθονο νερό τα ξεπλένουμε. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα ρεβίθια το λιγότερο για 1 ώρα και 20΄, ώστε να βράσουν πάρα πολύ καλά και να μην υπάρχει κανένα σκληρό σημείο

Μετά, τα σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για καμιά ώρα. Αφού αποβάλουν τα περιττά υγρά, τα βάζουμε σε δόσεις μέσα στο μπλέντερ και τα τρίβουμε ώστε να γίνουν σκόνη

Αδειάζουμε τη σκόνη από τα ρεβίθια σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (σουρώνουμε πολύ καλά τον χυμό λεμονιού, ώστε να μην υπάρχουν κουκούτσια) και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή ζύμη. 

Αν αντιληφθούμε πως υπάρχουν κομματάκια από τα ρεβίθια που δεν έχουν διαλυθεί, τα αφαιρούμε αμέσως! 

Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και πλάθουμε σε πολύ μικρές μπουκίτσες ή μπαστουνάκια τους ρεβιθοκεφτέδες. Τους ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και ψήνουμε για 20΄ στους 180⁰C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Προσοχή! Αν τους αφήσουμε παραπάνω, θα στεγνώσουν και θα γίνουν σκληροί.

Καλή όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…