Σπιτικό φαγητό: Γιατί να το επιλέξετε;

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Σε μερικούς, μετά από μια κουραστική μέρα, η ιδέα του να γυρίσουν σπίτι και να μαγειρέψουν φαίνεται δυσβάστακτη. Ίσως θα προτιμούσαν να καθίσουν και να ξεκουραστούν. Ωστόσο, τα οφέλη του σπιτικού φαγητού είναι πάρα πολλά και για αυτό θα πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ και να αρχίσουν την προπαρασκευή του γεύματος τους.

Ποιά είναι τα οφέλη της μαγειρικής;

Ποιοτικός Χρόνος

Αρχικά, αποτελεί έναν τρόπο να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αν έχετε μικρά παιδιά, παρακινήστε τα σας βοηθήσουν. Έτσι, θα τα διδάξετε πολλά πράγματα, ενώ παράλληλα, θα χαμογελάσετε μαζί και θα δημιουργήσετε χαρούμενες εμπειρίες και στιγμές.

Επιπλέον, μπορείτε να καλέσετε φίλους στο σπίτι για να μαγειρέψετε όλοι μαζί. Συγκεντρώστε τα υλικά που χρειάζεστε, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και αξιοποιήστε τον χρόνο σας παρέα με τους φίλους σας.

Χόμπι

Η μαγειρική μπορεί να γίνει και ένα ευχάριστο χόμπι για εσάς. Με την κάθε συνταγή που εκτελείτε, παίρνετε αγάπη από την οικογένεια αλλά και νιώθετε ένα αίσθημα υπερηφάνειας.

Ανταλλάξτε ιδέες για διαφορετικές συνταγές και διακοσμήστε το πιάτο σας με έναν διαφορετικό τρόπο. Ακούστε το αγαπημένο σας κομμάτι και απολαύστε παράλληλα το αγαπημένο σας ποτό. Θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει και την όρεξή σας για το φαγητό να κορυφώνεται.

Λιγότερα λιπαρά

Επιπλέον, το σπιτικό φαγητό, επιδρά θετικά στην υγεία μας. Γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε και μπορούμε να επιλέξουμε τα καλύτερα. Έτσι, κάνουμε έλεγχο των λιπαρών και των θερμίδων που προσλαμβάνουμε. Επιπλέον, μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκα υλικά και να τραφούμε με έναν υγιεινότερο τρόπο. Η επιλογή και η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε βρίσκεται στο χέρι μας.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Το έτοιμο φαγητό αποτελεί μία ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση. Ωστόσο, επιλέγοντάς το, βλάπτετε τόσο την υγεία σας, όσο και το πορτοφόλι σας. Το έτοιμο φαγητό, αν και αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη λύση, είναι ιδιαίτερα βλαβερό, καθώς περιέχει πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Πολλές φορές, έχει κακή ποιότητα στα προϊόντα και στα υλικά, ενώ λείπει η κατάλληλη ποσότητα φυτικών ινών. Ταυτόχρονα, η ημερήσια αγορά γρήγορου φαγητού κοστίζει ακριβά. Μπορεί να γλιτώνετε από την διαδικασία μαγειρέματος, αλλά με αυτόν τον τρόπο, θα στοιχίζει πιο ακριβά. Αποφύγετε τα περιττά έξοδα τρώγοντας στο σπίτι.

Επιχείρηση

Όσο πιο πολύ εξασκείτε τις μαγειρικές σας ικανότητες, τόσο περισσότερο βελτιώνεστε. Άλλωστε από τους ερασιτέχνες γεννήθηκαν οι καλύτεροι επαγγελματίες. Επομένως, θα μπορούσατε μακροπρόθεσμα να βγάλετε και κέρδος.

Φτιάξτε και πουλήστε τις δικές σας σπιτικές μαρμελάδες σε τοπικά καταστήματα. Ή ανοίξτε μια επιχείρηση με catering αποκλειστικά με σπιτικά φαγητά. Διαφημίστε την ποιότητά σας και δείτε την επιχείρησή σας να εξελίσσεται.

Έξτρα tip

Όσοι πλήττουν με την διαδικασία του μαγειρέματος, θα μπορούσαν να μαγειρεύουν αρκετή ποσότητα φαγητού για δύο μέρες ή να αποθηκεύουν γεύματα σε τάπερ, τα οποία να τοποθετούν στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε την μαγειρική κάθε μέρα, ενώ ταυτόχρονα, απολαμβάνετε τα οφέλη του σπιτικού φαγητού.

Το σπιτικό φαγητό αποτελεί το Α και το Ω μιας ισορροπημένης διατροφής. Επιλέξτε το και δεν θα μετανιώσετε.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.