Σπιτική πραλίνα Σοκολάτας

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Η ιδέα της σπιτικής πραλίνας σοκολάτας μας ήρθε σε μια προσπάθεια να τρώμε πιο υγιεινά και να ξέρουμε ακριβώς τα συστατικά των προϊόντων που καθημερινά καταναλώνουμε.

Αν λοιπόν προσπαθείς και εσύ να εντάξεις τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά σου, αλλά δεν θες να αποχωριστείς και την αγαπημένη σου πραλίνα από το ψωμί, σου έχουμε τη λύση!

Αν είσαι μαμά, η συνταγή είναι ιδανική για να τη φτιάξεις μαζί με τα παιδιά και να διασκεδάσετε.

Τι λες αρχίζουμε;

Υλικά:

200 γραμ. φουντούκια έτοιμα ψημένα

100 γραμ σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος

2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 ½ κ.σ. κακάο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Το μόνο μας εργαλείο για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι το αγαπημένο μας μίξερ. Δώστε λοιπόν στα παιδιά σας τον έλεγχο του μίξερ, τα υλικά όλα τοποθετημένα πάνω στον πάγκο και τη βοήθεια σας σε ορισμένα σημεία.

Ξεκινάμε λοιπόν τοποθετώντας τα φουντούκια μέσα στο μίξερ. Και ξεκινάμε να πατάμε το κουμπί μέχρι τα φουντούκια μας να απελευθερώσουν τα έλαια τους και να γίνουν σαν πουρές. Εδώ λοιπόν μαμά θέλουμε τη βοήθειά σου. Αν έχεις ένα απλό μίξερ θα χρειαστεί να το ανοίξει 3-4 φορές ώστε να ανακατέψεις τα φουντούκια για να μπορούν να χτυπηθούν.

Αφού ανακατέψεις με τη βοήθεια ενός κουταλιού, δώσε ξανά το μίξερ στον σου σεφ σου και πες του να πατήσει το κουμπί όσο πιο δυνατά μπορεί. Μόλις τα φουντούκια μας λιώσουν, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και δίνουμε ξανά τον έλεγχο στο μικρό μας να ανακατέψει.

Όσο λοιπόν βρίσκεται απασχολημένος, ήρθε η σειρά σου να βοηθήσεις. Σε έναν βραστήρα βάζουμε νερό να κάψει, παίρνουμε ένα σκεύος που μπορεί να αντέχει την θερμότητα του νερού και μέσα προσθέτουμε το φακελάκι με τις σταγόνες κουβερτούρας έτσι κλειστό όπως είναι.

Περιμένουμε 5 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το περιεχόμενο μέσα στο μίξερ. Δίνουμε ξανά τον έλεγχο του μίξερ στα παιδιά μας και τους ζητάμε να ανακατέψουν για μια ακόμη φορά.

Μόλις η κουβερτούρα γίνει ένα με το μείγμα μας, σταματάμε το ανακάτεμα. Θα παρατηρήσετε ότι το σκεύος σας θα καίει. Αυτό θέλουμε! Όσο περισσότερο καίει, τόσο καλύτερα θα λιώσουν τα υλικά μας.

Παίρνουμε ένα βαζάκι και αποθηκεύουμε την πραλίνα μας. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…