Σπίτι οργανωμένο χωρίς κόπο αλλά με τρόπο!

Συντάκτης: Flowmagazine

Ας δούμε παρακάτω μερικά μικρά κόλπα που θα σώσουν το σπίτι από το απόλυτο χάος.

Αδειάστε αμέσως τις σακούλες με τα ψώνια, τις βαλίτσες ή τα πράγματα που φέρνετε στο σπίτι

Αναδιοργάνωση και αποσυσκευασία τακτικά. Γυρνάτε από εκδρομή; Αμέσως, αδειάστε τη βαλίτσα, ρίξτε τα άπλυτα ρούχα στο καλάθι, βάλτε τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη, τα καλλυντικά στα ράφια. Σαν να μη φύγατε ποτέ!

Καθαρίστε την κουζίνα όσο ψήνεται ο καφές

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εξπέρ της καθαριότητας χρειάζονται οκτώ λεπτά για να ετοιμαστεί ένας γαλλικός καφές, που σημαίνει ότι έχετε οκτώ λεπτά για να τακτοποιήσετε, πριν μπορέσετε να πιείτε την τέλεια πρώτη γουλιά καφέ. Κάθε πρωί, αφιερώστε λίγα λεπτά καθαρίζοντας τον πάγκο και συμμαζεύοντας οτιδήποτε έχει απομείνει από το προηγούμενο βράδυ. Είναι, επίσης, ένας τρόπος για μένα να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα λίγα πολύτιμα λεπτά πριν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε την εργάσιμη μέρα σας! Και,σίγουρα, σας ξυπνάει για τα καλά!

Βάλτε τα πράγματα πίσω αμέσως

Όταν τελειώσετε με ό,τι κι αν έχετε στα χέρια ή χρησιμοποιείτε, βάλτε το ξανά εκεί οπου ανήκει. Μην το αφήνετε στον πάγκο, ουτε στο τραπέζι. Μην το αφήνετε να πιάνει επιπλέον τετραγωνικά μέτρα στον καναπέ ουτε να το τοποθετείτε μαζί με ένα σωρό «πράγματα» στο τραπεζάκι του σαλονιού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται απλώς ένα οπτικό χάος και έπειτα χρειάζεται ώρα για να τα τακτοποιήσετε όλα Αποκτήστε τη συνήθεια να επαναφέρετε τα πάντα αμέσως μόλις τα χρησιμοποιήσετε, για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Πλύνετε τα πιάτα αμέσως μετά το δείπνο

Είναι, ίσως, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Ωστόσο, είναι καλύτερο να πλύνετε τα πιάτα όσο το δυνατόν συντομότερα, έτσι ώστε το φαγητό να μην κολλάει σε κατσαρόλες και τηγάνια, αφού κάτσει εκεί για λίγο. 

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…