Χυλοπίτες Πικάντικες

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κόκκινη πικάντικη σάλτσα με μανιτάρια πάνω σε χυλοπίτες. Μια συνταγή εύκολη και συνάμα γευστική μέσα στην απλότητα της. Προετοιμάζεται σε σύντομο χρόνο και αρέσει σε όλους

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πακέτο χυλοπίτες

1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη, και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να «δέσει».
  • Βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα και τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσετε, τις ρίχνετε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
  • Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…