Ξεχωριστά οικολογικά προϊόντα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Η έκθεση Ecolife έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να γνωρίσουν -εκτός των άλλων- ορισμένα χρήσιμα προϊόντα που είναι φτιαγμένα με οικολογική συνείδηση. Αντικείμενα και εκθέματα που σπάνια βλέπουμε ή δεν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους. Προϊόντα με οικολογικό ενδιαφέρον που θα μπορούσαμε να διακοσμήσουμε το χώρο μας ή αντίστοιχα να αγοράσουμε για δώρο σε κάποιον φίλο ή γνωστό. Από τα περίπτερα λοιπόν της έκθεσης ξεχωρίσαμε:

Οικολογικός Ρουχισμός

Δύο όμορφα περίπτερα με ρούχα για αγορά φιλοξενούσε η έκθεση της Ecolife. Τα ρούχα αυτά ήταν από 100% οικολογικό βαμβάκι. Αξίζει να επισημάνουμε πως ήταν ελληνικής παραγωγής ενώ ακόμα και οι στάμπες με γνωστούς ήρωες ή αστεία λογότυπα ήταν και αυτές οικολογικές.

Φυσικοί ορυκτοί κρύσταλλοι

Το περίπτερο αυτό διέθετε πολλά διακοσμητικά και αξεσουάρ. Ξεχώριζαν όμως οι κρύσταλλοι. Διέθεταν τρείς κατηγορίες κρυστάλλων, αμέθυστο, αχάτη και κιτρίνη. Πρόκειται για διακοσμητικά που όμως δίνουν και ενέργεια στο χώρο. Κάθε κατηγορία κρύσταλλου έχει και διαφορετικές ιδιότητες. Οι δύο πρώτοι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα και να μετατρέψουν την αρνητική ενέργεια σε θετική. Ο κιτρίνης παρέχει στο χώρο που βρίσκεται ψυχικό αλλά και υλικό πλούτο. Τα πετρώματα αυτά διατίθεντο σε διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα σε ρολόι ή κάδρο φωτογραφίας.

Εκπαιδευτικά ηλιακά παιχνίδια

Πρόκειται για παιχνίδια που λειτουργούν με φωτοβολταϊκά πάνελ και μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Είναι ξύλινα και συναρμολογούμενα, ενώ δεν χρησιμοποιούν συμβατικές μπαταρίες. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν το προτέρημα, πως απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά ενώ παράλληλα αναπτύσσουν και την οικολογική τους συνείδηση. Σημαντικό είναι το στοιχείο πως εκτός από παιδιά προσφέρονται για διεξαγωγή πειραμάτων σε σχολεία, χώρους δράσης και δημιουργίας.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr