Σπαζοκεφαλιά για δυνατούς παίκτες

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Στο Facebook ένας φίλος είχε μοιραστεί στη σελίδα του την ακόλουθη σπαζοκεφαλιά. Έβλεπα από κάτω «βροχή» τα σχόλια με απαντήσεις. Το τρελό της υπόθεσης ήταν ότι οι περισσότεροι έδιναν τελείως διαφορετικές απαντήσεις μεταξύ τους, που απείχαν μάλιστα κατά δεκάδες. Εντυπωσιακό!

Φυσικά μία είναι μόνο η σωστή απάντηση και μόνο τρία άτομα κατάφεραν να τη βρουν εκείνη τη μέρα. Θεώρησα λοιπόν ότι αξίζει να τη μοιραστώ κι εγώ μαζί σας.


Λύση

Η σωστή απάντηση είναι 38.

— Στην πρώτη γραμμή, βλέπουμε ότι το γεωμετρικό σύμβολο αντιστοιχεί στο 15. Παρατηρούμε όμως ότι περιέχει τρία σχήματα. Ένα εξάγωνο, ένα πεντάγωνο και ένα τετράγωνο. Αν αθροίσουμε τις πλευρές ή τις γωνίες, έχουμε 6+5+4=15. Ωστόσο, στην τελευταία γραμμή λείπει από μέσα το τετράγωνο, άρα η αξία του είναι 6+5=11

— Στη δεύτερη γραμμή, κάθε κλαρί με μπανάνες αντιστοιχεί στο 4. Οι μπανάνες όμως είναι 4, ενώ στην τελευταία γραμμή είναι 3, άρα έχουν αξία 3.

— Στην τρίτη γραμμή, το κάθε ρολόι έχει αξία 3. Δείχνει όμως την ώρα 3, ενώ στην τελευταία γραμμή δείχνει την ώρα 2. Άρα έχει αξία 2.

— Ο πολλαπλασιασμός προηγείται της πρόσθεσης

— Άρα η τελευταία σειρά είναι 2+3+(3*11)=38

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…