Σπανακόρυζο με καρότο

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Σπανακόρυζο με καρότοΜια συνταγή που θα δώσει άλλη διάσταση στη γεύση του σπανακόρυζου. Με τόσο έντονα αρώματα και ιδιαίτερη γεύση μπορεί να γίνει το λατρεμένο φαγητό ακόμα και των παιδιών σας. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά

-1/2 κιλό ρύζι Jasmine

– 250γρ. σπανάκι

– 3 καρότα

– 1 ντομάτα

– 2 κρεμμύδια

– μισό πράσο

– 5 κουταλιές ελαιόλαδο

– 1 κύβο λαχανικών

– 3 σκελίδες σκόρδο

– αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
  • Ρίχνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Τρίβετε στον τρίφτη το σκόρδο και ρίχνετε όλα τα λαχανικά να σωταριστούν.
  • Τρίβετε με το χέρι τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνετε.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σωταριστούν για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι και 1,5 ποτήρι νερό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει με κλειστό καπάκι.
  • Μετά από 5 λεπτά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνετε να βράσει για 15 με 20 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο. Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.