Σπανακόρυζο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΣπανακόρυζοΔιαχρονικό φαγητό, θρεπτικό με πολλές βιταμίνες. Ιδανικό για τις μέρες της νηστείας. Σπανακόρυζο με πολτό ντομάτας!

Υλικά:
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. πολτός ντομάτας
2 φλ. λάδι
1 φλ. ρύζι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι
  • Ρίχνετε το σπανάκι (χωρίς νερό εάν είναι κατεψυγμένο) με 1 φλυτζάνι νερό εάν είναι φρέσκο
  • Ρίχνετε τον πολτό ντομάτας και αφήνετε να πάρει βράση
  • Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό ακόμα μαζί με το ρύζι
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…