Σώζουν «μισή Ελλάδα» τροπικών δασών

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένα βήμα μπροστά για τον τερματισμό της αποψίλωσης των τροπικών δασών του Αμαζονίου, μια κατάσταση που απειλεί ακόμα και ολόκληρη την οικολογική ισορροπία του πλανήτη, έκανε επιτέλους η Βραζιλία. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε σχέδιο, βάσει του οποίου ο ρυθμός της καταστροφής των τροπικών δασών, τα οποία αποψιλώνονται για να μετατραπούν σε καλλιέργειες, θα μειωθεί κατά 70% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Αν ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στεφθεί με επιτυχία, τότε θα διασωθούν πάνω από 60.000 τετ. χιλιόμετρα μέχρι το 2018, έκταση που ισούται περίπου με τη μισή Ελλάδα!

Ο Αμαζόνιος έχει χαρακτηριστεί «πνεύμονας του πλανήτη», καθώς εκεί βρίσκεται το 55% των παγκοσμίων τροπικών δασών, η διατήρηση των οποίων θεωρείται κρίσιμη για την χαλιναγώγηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως αν επιτύχει το βραζιλιάνικο σχέδιο, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2018 θα είναι μικρότερες κατά 4,8 δισεκατομμύρια τόνους!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…